Jämför bredband [YEAR]

Att ha ett bra bredband är något som blir allt viktigare i takt med att många numera också använder sitt bredband för att streama serier och filmer. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om många olika bredbandsleverantörer.

[table-of-contents]

Bästa val i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd bredband och presenterar här vår lista över de bästa bredbanden för juni 2024.

Bästa bredband #1

På plats 1 hittar vi Hallon.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa bredband #2

På plats 2 hittar vi Chilimobil.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa bredband #3

På plats 3 hittar vi Tre.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa bredband i Sverige

1. Hallon

Hallon är en operatör som erbjuder mobila bredband som är väldigt flexibla. Med ett bredband från Hallon kan man ändra hur stor surfmängd man vill ha när man vill. De erbjuder mobilt bredband från 5 GB surf i månaden upp till 200 GB i månaden.

Alla Hallons abonnemang för mobilt bredband kommer utan bindningstid och ger kunden möjligheten att spara upp till 200 GB oanvänd surf.

Fördelar

En stor fördel med bredband från Hallon är att man när som helst kan ändra mängden surf som ingår. Möjligheten att spara en stor mängd surf är också en fördel.

Nackdelar

En nackdel med Hallon är att deras största abonnemang bara innefattar 200 GB surf vilket kan ta slut fort. Till exempel om man använder flera enheter och streamar filmer och serier.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Chilimobil

Chilimobil är en operatör som erbjuder flera olika paket gällande mobilt bredband för privatpersoner. Med deras största abonnemang för bredband så ingår både fri surf och surf med högsta möjliga hastighet.

I det minsta paketet som Chilimobil erbjuder ingår surf som passar för max 1-2 enheter. Med deras näst största paket ingår surf upp till 100 Mbit per sekund.

Fördelar

En stor fördel med Chilimobil är att de erbjuder ett mobilt bredband med fri surf till högsta hastighet. Att kunna köpa snabbast möjliga bredband är ett stort plus.

Nackdelar

En nackdel med Chilimobil är att surfen är begränsad på deras två minsta abonnemang. Detta innebär att man bör tänka över hur mycket man använder sin surf.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Tre

Tre erbjuder ett snabbt bredband där man som kund får surfa via 5G-nätet. Ett bredband från Tre är dessutom väldigt snabbt då man kan surfa med över 1000 Mbit per sekund.

När man beställer bredband från Tre har man även möjlighet att köpa till en passande router. Tre erbjuder routers som passar både för utomhus- och inomhusbruk.

Fördelar

En stor fördel med Tre bredband är att man kan surfa otroligt snabbt. Tre erbjuder surfhastigheter på över 1000 Mbit per sekund vilket är väldigt snabbt.

Nackdelar

En nackdel med Tre är att deras bredband är något dyrare än hos vissa operatörer som erbjuder budgetalternativ. Tres bredband innefattar dock fler saker och snabbare surf än budgetalternativen.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Telenor

Telenor är en operatör som erbjuder tre olika typer av bredband. Hos Telenor kan man beställa bredband via mobilnätet, via fiber och mobilt bredband.

Deras populäraste bredband är bredband via fiber där man kan surfa i upp till 1000 Mbit per sekund. Med Telenors bredband via mobilnätet kan man surfa snabbt via 5G-nätet.

Fördelar

En stor fördel med Telenor bredband är att de erbjuder tre olika sorters bredband. Det gör det lätt för många att hitta en typ av bredband som passar var och en.

Nackdelar

En nackdel med Telenor bredband är att man inte får en router på köpet när man väljer deras bredband via fiber. Dock får man låna en router under tiden som man är kund hos Telenor.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Tele2

Tele2 är en av Sveriges största operatörer när det gäller bredband. De erbjuder såväl bredband via fiber som mobilt bredband.

Tele2 erbjuder också bredband via 5G-nätet. När man beställer det ingår en kraftfull router med stöd för både 4G- och 5G-uppkoppling i abonnemanget.

Fördelar

En stor fördel med Tele2 är att de erbjuder flera olika typer av bredband. De har också väldigt höga surfhastigheter.

Nackdelar

En nackdel med Tele2 bredband är att priset ligger relativt högt jämfört med budgetoperatörer. Å andra sidan ingår betydligt snabbare surf hos Tele2.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

6. Boxer

Boxer är en operatör som mest är känd för TV men som även erbjuder bredband. När man beställer bredband hos Boxer kan man välja mellan två olika paket.

I deras största paket ingår surf i en hastighet mellan 100-250 Mbit per sekund. Detta paket passar den som har ett hushåll där medlemmarna surfar, streamar och spelar på olika enheter samtidigt.

Fördelar

En stor fördel med Boxer bredband är att man kan använda det för att exempelvis surfa och streama en serie samtidigt. De har också väldigt enkla och tydliga paket, så det är lätt att veta vad som ingår.

Nackdelar

En nackdel med Boxer är att den största surfhastigheten de erbjuder är 250 Mbit per sekund. Vissa konkurrenter erbjuder fyra gånger så hög hastighet.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

7. Ownit

Ownit erbjuder Sveriges snabbaste bredband. Med det största paketet som Ownit erbjuder kan man surfa i en hastighet upp till 1000 Mbit per sekund.

Om man vill teckna ett bredband hos Ownit kan man välja mellan flera olika paket med surfhastigheter i spannet 100-1000 Mbit per sekund. Det vanligaste paketet inkluderar bredband med 500 MBit per sekund och kostar 449 kronor i månaden.

Fördelar

En stor fördel med Ownit bredband är priset. Ownits bredband är billigare än hos många av konkurrenterna och detta är en stor anledning till att de har Sveriges nöjdaste kunder.

Nackdelar

En nackdel med Ownit är att man inte kan ansluta sig till deras nät över hela Sverige. Det innebär att många svenskar inte har möjlighet att skaffa Ownits bredband.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

8. Allente

Allente erbjuder bredband utan bindningstid via fiber. När man köper bredband från Allente kan man välja mellan fyra olika surfhastigheter.

I deras minsta paket ingår surf till en hastighet av 100 Mbit per sekund. Med deras största paket ingår surf med en hastighet av 1000 Mbit per sekund.

Fördelar

En stor fördel med Allente är att de erbjuder ett brett utbud av hastigheter. En annan fördel är att man kan teckna ett abonnemang hos Allente utan bindningstid.

Nackdelar

En nackdel med Allente är att deras största paket är relativt dyra. Bredband med en surfhastighet av 1000 Mbit per sekund kostar 929 kronor i månaden.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

9. Comviq

Comviq erbjuder två olika typer av bredband, nämligen mobilt bredband och fiberbredband. Om man skaffar fiberbredband från Comviq så kostar det från 225 kronor i månaden och uppåt. Med detta bredband kan man surfa med en hastighet på upp till 500 Mbit per sekund.

Comviqs mobila bredband kostar 399 kronor i månaden och då ingår även en router när du binder dig på 24 månader.

Fördelar

En fördel med Comviq är att de erbjuder olika typer av bredband vilket gör det enkelt för kunden att välja det som passar bäst. En annan fördel är att en router ingår på köpet om man beställer Comviqs mobila bredband.

Nackdelar

En nackdel med Comviq är att den högsta surfhastigheten man kan få är 500 Mbit per sekund med deras fiberbredband. Detta är en relativt hög hastighet men de som vill ha ett supersnabbt bredband hittar snabbare hos andra leverantörer.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg: