Billigaste mobila bredbandet 2024

När man jämför olika leverantörer och letar efter ett mobilt bredband vill man förstås hitta det billigaste mobila bredbandet som lever upp till ens önskemål. Det finns många leverantörer som erbjuder billiga mobila bredband. I den här artikeln går vi igenom vilka olika leverantörer som finns samt vad de erbjuder.

Bästa val i maj 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd billiga mobila bredband och presenterar här vår lista över de bästa billiga mobila bredbanden för maj 2024.

Bästa billigt mobilt bredband #1

På plats 1 hittar vi Comviq.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa billigt mobilt bredband #2

På plats 2 hittar vi Hallon.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa billigt mobilt bredband #3

På plats 3 hittar vi Chilimobil.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa billiga mobila bredband i Sverige

1. Comviq

Comviq är en leverantör som erbjuder mobilt bredband för 399 kronor i månaden. De erbjuder bara en typ av abonnemang när det gäller mobilt bredband.

Det abonnemang som Comviq erbjuder är ändå relativt billigt med tanke på vad som ingår i det. Med mobilt bredband från Comviq ingår obegränsad surf och en 4G-router om man binder abonnemanget på minst 24 månader.

Fördelar

En stor fördel med Comviq är att man kan välja till en bra router på köpet. En annan stor fördel är att obegränsad surf ingår vilket innebär att man aldrig får slut på surf.

Nackdelar

En nackdel med Comviq är att de bara erbjuder ett abonnemang. Om man vill hitta ett abonnemang som ger mobilt bredband för under 399 kronor i månaden behöver man vända sig till en annan leverantör.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Hallon

Hallon är en leverantör som är väldigt populär bland kunder med en mindre budget som vill ha ett billigt mobilt bredband. Det billigaste mobila bredband som Hallon erbjuder kostar bara 89 kronor i månaden och då ingår 5 GB surf varje månad.

Hallon erbjuder också ett antal större abonnemang. Det största abonnemang som Hallon erbjuder innehåller 200 GB surf och kan beställas för 299 kronor i månaden.

Fördelar

Den största fördelen med mobilt bredband från Hallon är priset. För bara 89 kronor i månaden får man ett mobilt bredband som räcker till hela familjen. Även Hallons större paket är billiga med tanke på hur mycket surf som ingår.

Nackdelar

Den största nackdelen med Hallons mobila bredband är att deras största paket bara inkluderar 200 GB surf. Hallon har inget mobilt bredband med exempelvis 500 GB surf i månaden eller obegränsad surf.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Chilimobil

Chilimobil är en leverantör som erbjuder tre olika mobila bredband som är mycket prisvärda. I alla abonnemang ingår fri surf, det som skiljer sig åt är vilken hastighet man surfar i.

Med deras billigaste mobila bredband surfar man i en hastighet av 10 Mbit per sekund. I det näst billigaste abonnemanget ingår surf i 100 MBit per sekund och i det dyraste abonnemanget ingår surf med obegränsad hastighet.

Fördelar

En fördel med Chilimobil är att det går att få billigare månadskostnad genom att värva en vän. En annan fördel är att Chilimobils abonnemang är väldigt prisvärda med tanke på att man alltid får obegränsad surf.

Nackdelar

En nackdel med Chilimobil är att deras billigaste abonnemang för mobilt bredband kostar 299 kronor i månaden. Vill man ha ett billigare abonnemang än så behöver man vända sig till en annan leverantör.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Tre

Tre erbjuder ett snabbt och prisvärt mobilt bredband där en router ingår på köpet. Med Tres mobila bredband surfar man snabbt via 5G-nätet.

Tre erbjuder två olika abonnemang och i båda dessa ingår obegränsad surf och en router som är anpassad för surf via 5G-nätet. Det billigaste abonnemanget Tre erbjuder kostar 399 kronor i månaden och det dyraste 499 kronor.

Fördelar

En stor fördel med Tres mobila bredband är att man får en riktigt bra router på köpet. En annan enormt fördel är att man alltid har obegränsad surf.

Nackdelar

En nackdel med Tres mobila bredband är att de ligger väldigt högt i pris för den som letar efter billiga abonnemang. Vill man ha ett abonnemang för mindre än 399 kronor i månaden får man vända sig till en annan leverantör.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Telenor

Telenor är en stor leverantör som erbjuder mobilt bredband via sitt eget nät. I sitt utbud har Telenor fyra olika abonnemang.

Deras billigaste abonnemang kostar 249 kronor i månaden och då ingår 40 GB surf. Deras största abonnemang kostar 499 kronor i månaden och med detta abonnemang får man obegränsad surf.

Fördelar

En stor fördel med Telenor är att de har ett eget nät med bra täckning över hela landet. En annan fördel med Telenor är att de erbjuder ett mobilt bredband med obegränsad surf.

Nackdelar

En nackdel med Telenors abonnemang för mobilt bredband är att man inte får någon router på köpet. Detta är något som många andra konkurrenter erbjuder men alltså inte Telenor.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

6. Tele2

Tele2 erbjuder två olika abonnemang gällande mobilt bredband. Båda deras abonnemang kan man teckna utan någon bindningstid.

Med det största abonnemanget som Tele2 erbjuder ingår obegränsad streaming för 529 kronor i månaden. I det billigaste abonnemanget Tele2 erbjuder ingår 75 GB surf varje månad. Det billigaste abonnemanget kostar 329 kronor i månaden.

Fördelar

En fördel med Tele2 är att de erbjuder abonnemang med mycket surf till höga hastigheter. En annan fördel med Tele2 är att man surfar via leverantörens eget nät som har bra täckning i stora delar av Sverige.

Nackdelar

En nackdel med Tele2 är att deras abonnemang med obegränsad surf ligger ganska högt prismässigt jämfört med liknande abonnemang hos andra leverantörer. En annan nackdel är att de inte erbjuder surf via 5G-nätet.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

7. Telia

Telia är en känd leverantör som erbjuder billigt mobilt bredband med bra täckning via sitt eget nät. Telia erbjuder tre olika abonnemang gällande mobilt bredband där det största inkluderar obegränsad surf.

Det billigaste abonnemanget som Telia erbjuder inkluderar 40 GB surf varje månad och kostar 239 kronor i månaden. Det största abonnemanget som Telia erbjuder kostar 529 kronor i månaden, dock till rabatterat pris under de första 12 månaderna.

Fördelar

En fördel med Telia är att de erbjuder mobilt bredband med väldigt snabb surf via deras eget nät. En annan fördel är att deras priser är konkurrenskraftiga, särskilt när man har deras rabatter i åtanke.

Nackdelar

En nackdel med Telia är att man inte får någon router på köpet när man beställer mobilt bredband från dem. Detta är något som många andra konkurrerande leverantörer erbjuder.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här hittar du det billigaste mobila bredbandet för just dina behov

Det finns flera tips och tricks du som kund kan använda för att hitta det billigaste mobila bredbandet för just dina behov. Vilket mobilt bredband som är mest prisvärt för just dig beror helt på vad du värdesätter. Vissa värdesätter snabb surf och bra täckning högst, medan andra tittar mer på priset.

Oavsett vad du tycker är viktigast när det gäller ett mobilt bredband är det bra att se över följande saker.

Surfmängd

När man letar efter det billigaste mobila bredbandet så är det först viktigt att fundera kring hur stor surfmängd man behöver. Om man surfar mycket eller är flera personer som ska använda ett och samma abonnemang för att streama filmer och serier eller spela spel så kan ett abonnemang med stor surfmängd eller obegränsad surf passa bäst.

Har man dock ett mindre behov kan ett abonnemang med en mindre surfmängd passa bättre. Ett mobilt bredband med en mindre mängd surf är dessutom billigare än ett med obegränsad surf.

Det kan också vara bra att fundera på om man tjänar på att skaffa ett flexibelt mobilt bredband om man använder olika mycket surf från månad till månad.

Tillbehör

En annan sak som kan vara bra att titta närmare på är vad som ingår i abonnemanget. Hos flera leverantörer kan man exempelvis få en riktigt bra router på köpet.

Att ha en router som håller hög kvalitet är väldigt bra eftersom det underlättar när man behöver surfa snabbare och det är också enklare att vara flera som använder samma bredband.

Priset

Slutligen så är det alltid viktigt att se över priset och jämföra de olika leverantörernas erbjudanden. Liknande abonnemang kan skilja sig i pris mellan olika leverantörer och att då välja den billigaste kan vara ett sätt att spara hundralappar varje år.

När man jämför priser är det viktigt att titta hos flera olika leverantörer för att vara säker på att man hittar det billigaste priset.

Sammanfattning

När man letar efter det billigaste mobila bredbandet är det bra att fundera kring ett par olika saker. Den kanske viktigaste saken man behöver tänka på är hur stor surfmängd man behöver till sitt mobila bredband. Eventuella tillbehör som exempelvis en router är också bra att ha med i beräkningen.

Slutligen är det viktigt att jämföra flera olika leverantörers erbjudanden och se efter vilka som erbjuder det bästa priset.

Frågor och svar

Finns det mobilt bredband med obegränsad surf?

Ja, flera olika leverantörer erbjuder bredband med obegränsad surf. Hos de flesta leverantörer kostar ett sådant abonnemang omkring 500 kronor i månaden.

Vilket är det billigaste mobila bredbandet på marknaden?

Det beror lite på hur man räknar. Det billigaste abonnemanget med fast pris erbjuder Hallon för 89 kronor i månaden. Med Chilimobils stugbredband kan man dock få en billigare månadskostnad då du betalar 19 kr per dag endast när du använder det.

Vad är ett flexibelt mobilt bredband?

Ett flexibelt mobilt bredband är ett bredband där priset skiftar från månad till månad beroende på hur mycket du använder det. En leverantör som erbjuder ett flexibelt mobilt bredband som dessutom är billigt är Chilimobil.

Ingår router när man köper ett billigt mobilt bredband?

Hos vissa leverantörer får du en router på köpet när du beställer ett mobilt bredband. Bland annat hos Comviq, Tre och Telenor.

Operatörer vi jämför