Jämför kontantkort för mobilen 2024

Ett bra sätt att hålla nere mobilkostnaderna är att skaffa ett kontantkort för mobilen. Ett kontantkort är ofta billigt och det finns flera operatörer som erbjuder kontantkort som passar bra för alla med liten budget. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta när du ska jämföra kontantkort för mobilen.

Bästa val i black week 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd kontantkort och presenterar här vår lista över de bästa kontantkorten för black week 2024.

Bäst kontantkort #1

På plats 1 hittar vi Halebop.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst kontantkort #2

På plats 2 hittar vi Comviq.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst kontantkort #3

På plats 3 hittar vi Hallon.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa kontantkort i Sverige

1. Halebop

Halebop är en operatör som erbjuder populära kontantkort för mobilen där man kan spara sin oanvända surf. Halebop erbjuder två typer av kontantkort.

Dels har de vanliga kontantkort där fria samtal och sms ingår, tillsammans med en förbestämd surfpott. Dessa kort har en giltighetstid på 30 dagar.

Sedan har Halebop även en typ av kontantkort som de kallar “Go”. Dessa kontantkort fungerar som så att du laddar upp kortet med ett valfritt belopp och sedan använder det för att ringa och sms. Med ett kontantkort Go kostar varje samtal två kronor styck och varje sms kostar 50 öre styck.

Fördelar

En stor fördel med Halebop är att de har två olika typer av kontantkort, vanliga och “Go”. På så vis kan du enkelt välja den typ av kontantkort som passar dig bäst.

Nackdelar

En nackdel med Halebops kontantkort är att deras kontantkort med större surfmängder ligger ganska högt i pris. Halebops kontantkort med 100 GB surf kostar 429 kronor.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Comviq

Comviq är en operatör som erbjuder billiga kontantkort. Hos Comviq kan du beställa ett kontantkort helt gratis och sedan tanka på det med pengar när du vill börja använda det.

Comviq har ett väldigt brett utbud av olika typer av kontantkort i sitt sortiment. Kunder kan välja mellan exempelvis Fastpris, som ger massor av surf samt fria samtal, sms och mms, eller kontantkortet Amigos som inkluderar billiga samtal över hela världen.

Fördelar

Comviq har ett stort utbud av olika kontantkort vilket gör det lätt att hitta ett kontantkort som passar ens önskemål och behov. Det är också bra att man kan tanka på sitt kontantkort hos Comviq när man vill.

Nackdelar

En nackdel med Comviqs kontantkort är att deras kontantkort med stora surfpotter ligger relativt högt i pris. Även deras kontantkort som ger extra surf ligger högt i pris jämfört med konkurrerande operatörer.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Hallon

Hallon är en operatör som erbjuder billiga kontantkort som är giltiga i 30 dagar. När man köper ett kontantkort för mobilen från Hallon ingår alltid fria samtal och sms. Kontantkortet är laddad med en viss mängd surf som man kan använda under den kommande månaden.

Det billigaste kontantkortet som Hallon erbjuder inkluderar 4 GB surf och kostar 109 kronor. Det största kontantkortet som Hallon erbjuder inkluderar 100 GB surf och kostar 359 kronor.

Fördelar

En stor fördel med kontantkort från Hallon är att fria samtal och sms alltid ingår. En annan fördel är att man får SIM-kortet hemskickat till sin brevlåda.

Nackdelar

En nackdel med Hallons kontantkort är att de kontantkort med störst surfpott ligger ganska högt i pris. En annan nackdel är att oanvänd surf ej kan sparas.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här jämför du kontantkort och så fungerar de

Ett kontantkort är något som används när man vill ha tillgång till en mobil snabbt, eller när man vill ha det under en kortare tid. Till skillnad från ett abonnemang, där man ständigt har tillgång till funktioner som att ringa, smsa och surfa med sin mobil och betalar en faktura varje månad, så betalar man en engångskostnad för sitt kontantkort och använder det oftast under en begränsad tid.

En annan typ av kontantkort som också finns går ut på att du laddar upp kortet med en viss summa. Du får sedan använda kontantkortet hur länge du vill utan bortre tidsbegränsning. Med ett sådant kontantkort kostar alla samtal och sms en viss slant och du kan använda kontantkortet så länge det finns pengar kvar på kortet. När pengarna tagit slut behöver du fylla på kontantkortet för att kunna ringa eller smsa igen.

När man jämför kontantkort finns det några viktiga saker att tänka på. Här är de tre viktigaste.

Kontantkort eller abonnemang?

Först och främst är det viktigt att fundera kring om du behöver ett kontantkort eller om du tjänar mer på att teckna ett abonnemang. Med ett kontantkort blir engångskostnaderna ofta högre och kostnaden för surf ligger också något högre jämfört med ett bra abonnemang.

Ett område där det ofta är dyrt att använda sig av ett kontantkort är om man vill ha mycket surf. Kontantkort med mycket surf som till exempel kontantkortet “Boost” från Comviq ligger relativt högt i pris och är inte lönsamt i jämförelse med att teckna ett abonnemang med en stor surfpott.

Innan du jämför olika kontantkort för mobilen är det värt att fundera på om du inte tjänar mer på att teckna ett abonnemang.

Hur mycket surf ingår?

En annan sak som är viktig att titta närmare på när du jämför olika kontantkort är hur mycket surf som ingår. Hos vissa operatörer, som till exempel Hallon, så ingår fria sms och samtal i alla kontantkort men mängden surf skiljer sig mellan olika alternativ.

De flesta sådana kontantkort har en giltighetstid på 30 dagar så det är viktigt att fundera kring hur mycket surf du vanligtvis gör av med under en månad. När du har koll på det är nästa steg att titta närmare på vilka olika erbjudanden de olika operatörerna har samt vilka surfmängder som ingår i dessa.

Hur mycket kostar det?

Slutligen är det viktigt att titta på priset. Vad kostar ett kontantkort? De flesta kontantkort på marknaden har en giltighetstid på 30 dagar och kostar i regel mer än vad ett jämförbart abonnemang gör i månaden. Om du funderar på att köpa samma kontantkort flera månader i rad så kan ett abonnemang i många fall vara mer prisvärt.

Något annat som är bra att känna till är hur mycket olika tilläggstjänster kostar, till exempel om du vill köpa till flera samtal eller mer surf. Denna information hittar du enkelt på respektive operatörs hemsida.

Sammanfattning

När du jämför kontantkort för mobilen är det först och främst viktigt att fundera över om du vill ha ett tidsbegränsat kontantkort eller ett som laddas upp och sedan kan användas tills pengarna på kortet är slut.

Sedan är det viktigt att fundera över hur stor mängd surf som ingår. Slutligen är det viktigt att titta närmare på priset och att jämföra olika operatörers erbjudanden.

Frågor och svar

Vad kostar ett kontantkort?

Kostnaden för ett kontantkort skiljer sig mellan olika operatörer. För de flesta kontantkort är det mängden surf som avgör kontantkortets pris.

Hur länge räcker ett kontantkort?

Det finns två typer av kontantkort som man kan köpa. Dels de tidsbegränsade korten, som hos de flesta operatörer räcker i 30 dagar. Sedan finns det också ett kontantkort som laddas på med en viss summa pengar och som kan användas tills pengarna är slut.

Vad kostar det att ringa med ett kontantkort?

De flesta operatörer inkluderar fria samtal och sms i sina kontantkort. Med vissa kontantkort kostar varje samtal en slant, exempelvis med ett Halebop Go kostar samtalen två kronor styck.

Kan jag ringa utomlands med ett kontantkort?

Ja, det finns vissa kontantkort som är anpassade för utlandssamtal. Kontantkortet Amigos från Comviq är ett populärt sådant.

Operatörer vi jämför