Kontantkort för mobila bredband 2024

När man skaffar ett mobilt bredband kan man välja om man vill ha det som ett abonnemang eller som ett kontantkort. Med ett abonnemang får man uppkoppling varje månad medan ett kontant tar slut eller går ut med tiden. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om kontantkort för mobila bredband.

Bästa val i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd mobila bredband på kontantkort och presenterar här vår lista över de bästa mobila bredbanden för juni 2024.

Bästa kontantbredband #1

På plats 1 hittar vi Halebop.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa kontantbredband #2

På plats 2 hittar vi Comviq.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa kontantbredband #3

På plats 3 hittar vi Hallon.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa obegränsat mobilt bredband i Sverige

1. Halebop

Hos Halebop kan man använda sitt vanliga kontantkort som ett kontantkort för mobilt bredband genom att ladda på med surf. När man har ett kontantkort från Halebop kan man välja om man vill fylla på med extra surf eller obegränsad surf under en viss tidsperiod.

Om man vill fylla på sitt kontantkort från Halebop med obegränsad surf i en vecka så kan man göra det för 199 kronor. Vill man bara fylla på med en dags obegränsad surf så kostar det 69 kronor.

Fördelar

En stor fördel med Halebops kontantkort för mobila bredband är att det är väldigt enkelt att fylla på. Att man kan fylla på för en kortare stund gör också att deras kontantkort känns väldigt flexibelt.

Nackdelar

En nackdel med Halebops kontantkort för mobilt bredband är att det är väldigt dyrt att fylla på med surf. Att köpa en veckas obegränsad surf kostar mer än samma surfmängd med ett abonnemang för en hel månad.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Comviq

Comviq är en operatör som erbjuder kontantkort för mobilt bredband där du som kund själv kan fylla på med surf när du vill. Comviq har ett enormt utbud av olika alternativ när det gäller kontantkort men gemensamt för de flesta är att de innehåller mycket surf till förmånliga priser.

När man surfar via mobilt bredband från Comviq ligger surfhastigheten normalt sett någonstans i spannet 10-50 Mbit per sekund. När man har ett kontantkort för mobilt bredband hos Comviq är det enkelt att byta till ett abonnemang om man skulle vilja det.

Fördelar

En stor fördel med Comviqs mobila bredband via kontantkort är att man får bra täckning. Comviq använder ett stabilt och bra nät vilket bäddar för surf utan störningar..

Nackdelar

En nackdel med Comviqs mobila bredband via kontant är att man inte får surfa via 5G-nätet. Comviqs mobila bredband har bara stöd för 4G vilket går något långsammare.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Hallon

Hallon är en operatör som erbjuder kontantkort för mobilt bredband som har 30 dagars giltighetstid. I sitt utbud har Hallon fem olika kontantkort. Det som skiljer kontantkorten åt är hur stor mängd surf som ingår samt hur mycket de kostar.

Det billigaste kontantkortet för mobilt bredband som Hallon erbjuder kostar 99 kronor och då ingår 4 GB surf. Det dyraste kontantkortet som Hallon har i sitt sortiment kostar 349 kronor och då får man 100 GB surf att surfa för.

Fördelar

En stor fördel med Hallons mobila bredband via kontantkort är att det är lätt att hålla koll på sina utgifter. Eftersom man köper ett kontantkort med 30 dagars giltighetstid vet man hur stora kostnaderna kommer att bli den kommande månaden.

Nackdelar

En nackdel med Hallons kontantkort för mobilt bredband är att de inte erbjuder något abonnemang med större mängd surf än 100 GB. Det innebär att den som surfar mycket behöver köpa ett nytt kontantkort när surfpotten har tagit slut.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så fungerar ett kontantkort för mobilt bredband

Ett kontantkort för mobilt bredband fungerar på ungefär samma sätt som ett kontantkort för en telefon. Först behöver du fylla på kontantkortet och tanka upp en viss surfmängd. Hur mycket surf du kan tanka på med samt hur mycket det kostar skiljer sig mellan olika abonnemang.

Hos vissa operatörer kan du köpa obegränsad surf för en viss tidsperiod. Hos andra laddar du på med en viss surfmängd och kan använda den tills surfen tar slut. Hos ytterligare några operatörer kan du köpa en viss surfmängd som du sedan får använda de kommande 30 dagarna.

Här är några saker som är bra att känna till om du funderar på att skaffa ett kontantkort för mobilt bredband.

Priset

Först och främst är det viktigt att kolla vilka priser de olika operatörerna erbjuder. Det finns också många olika alternativ att välja mellan, till exempel om du ska köpa ett kontantkort 30 dagar. Då kan du ofta välja på allt från väldigt små till väldigt stora mängder surf. En bra idé är att titta närmare på olika operatörers erbjudanden och jämföra deras priser med varandra.

Om du ska använda ditt mobila bredband ofta kan det vara värt att fundera på om ett kontantkort är den bästa lösningen. För den som surfar mycket kan det ofta löna sig att istället teckna ett abonnemang vilket i så fall ger en billigare kostnad över tid jämfört med att behöva fylla på sitt kontantkort.

Surfhastighet

När du har granskat de olika operatörernas priser är nästa steg att titta på vilka surfhastigheter som erbjuds. Något som är bra att känna till är att mobila bredband via kontantkort sällan erbjuder surf i en hastighet högre än 50 till 100 Mbit per sekund. Det är också väldigt ovanligt att kunna surfa via 5G-nätet när man har mobilt bredband via kontantkort.

Om man vill surfa i höga hastigheter eller via 5G-nätet så är det ofta bättre att teckna ett abonnemang istället för att köpa ett kontantkort för mobilt bredband.

Sammanfattning

Det finns många olika typer av kontantkort för mobila bredband. Enkelt sammanfattat så kan man antingen köpa en surfpott som gäller för en begränsad tidsperiod eller en surfpott som man kan använda tills den har tagit slut oavsett hur lång tid det tar.

När man ska skaffa ett kontantkort för mobilt bredband är det bra att jämföra de olika operatörernas erbjudanden när det gäller pris och surfhastighet. Det är också värt att fundera på om man tjänar på att teckna ett abonnemang istället, då det ofta kan vara billigare och mer prisvärt över tid.

Frågor och svar

Kan jag surfa via 5G-nätet med ett kontantkort för mobilt bredband?

Nej, just nu finns det ingen operatör som erbjuder surf via 5G-nätet för kunder som har ett kontantkort för mobilt bredband.

Hur mycket kostar ett kontantkort för mobilt bredband?

Priset för ett kontantkort för mobilt bredband skiljer sig mellan olika operatörer samt beroende på hur mycket surf som ingår i kontantkortet. De flesta kontantkort för mobilt bredband ligger någonstans i spannet 99 till 349 kronor.

Hur lång giltighetstid har ett kontantkort för mobilt bredband?

Standardtiden för ett kontantkort för mobilt bredband är att det är giltigt i 30 dagar. Det finns dock vissa operatörer som erbjuder kort som är giltiga under en kortare tidsperiod, till exempel om man vill köpa obegränsad surf för en eller ett par dagar.

Vad kostar ett kontantkort för mobilt bredband hos Hallon?

Hallon erbjuder fem olika kontantkort för mobilt bredband. Det billigaste kontantkortet de erbjuder kostar 99 kronor och då ingår 4 GB surf. Det kontantkortet har en giltighetstid på 30 dagar.

Operatörer vi jämför