Jämför obegränsat mobilt bredband 2024

Något som har blivit väldigt populärt är mobilt bredband med obegränsad surf. Detta är något som flera olika leverantörer erbjuder. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta när du jämför obegränsat mobilt bredband.

Bästa val i juli 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd obegränsade mobila bredband och presenterar här vår lista över de bästa obegränsade mobila bredbanden för juli 2024.

Bästa obegränsat #1

På plats 1 hittar vi Chilimobil.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa obegränsat #2

På plats 2 hittar vi Comviq.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa obegränsat #3

På plats 3 hittar vi Tre.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa obegränsat mobilt bredband i Sverige

1. Chilimobil

Chilimobil är en leverantör som erbjuder flera olika abonnemang där obegränsat mobilt bredband ingår. Det som skiljer sig åt mellan Chilimobils olika abonnemang är vilket hastighet man kan surfa i.

Det största abonnemanget som Chilimobil erbjuder inkluderar surf med högsta möjliga hastighet och kostar 499 kronor i månaden. Det billigaste abonnemanget som Chilimobil erbjuder med obegränsad surf kostar 349 kronor i månaden och med det abonnemanget kan man surfa med en hastighet upp till 10 Mbit per sekund.

Fördelar

En fördel med Chilimobil är att de erbjuder flera alternativ gällande mobilt bredband med obegränsad surf. En annan fördel är att deras billigare abonnemang ligger på låga prisnivåer vilket gör att de passar perfekt för alla med en mindre budget.

Nackdelar

En nackdel med Chilimobil är att deras största abonnemang med obegränsat mobilt bredband ligger något högre i pris än jämförbara abonnemang hos konkurrerande leverantörer. En annan nackdel är att ingen router ingår när man beställer ett abonnemang.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Comviq

Comviq är en leverantör som erbjuder mobilt bredband med obegränsad surf för 399 kronor i månaden. För att ta del av det priset behöver man dock binda sitt abonnemang på minst 24 månader.

När man tecknar ett abonnemang gällande obegränsat mobilt bredband hos Comviq får man en router på köpet. Routern som ingår är värd 1290 kronor och med den kan man surfa snabbt via 4G-nätet.

Fördelar

En stor fördel med ett mobilt bredband från Comviq med obegränsad surf är att Comviq erbjuder detta abonnemang till ett väldigt bra pris. 399 kronor per månad är lägre än hos många konkurrenter. En annan fördel är att en router ingår i abonnemanget.

Nackdelar

En nackdel med Comviq obegränsat mobilt bredband är att man måste binda sitt abonnemang på minst 24 månader för att få ta del av priset på 399 kronor i månaden. En annan nackdel är att routern som ingår inte har stöd för surf via 5G-nätet.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Tre

Tre erbjuder ett populärt mobilt bredband med obegränsad surf där kunden surfar snabbt via 5G-nätet. Tre erbjuder två olika abonnemang med obegränsad surf där det billigaste kostar 399 kronor i månaden och det dyraste kostar 499 kronor i månaden.

För att teckna ett abonnemang för mobilt bredband med obegränsad surf så behöver man binda upp sig på minst 24 månader. När man beställer ett mobilt bredband med obegränsad surf från Tre så ingår en router på köpet.

Fördelar

En stor fördel med ett mobilt bredband från Tre är att man surfar snabbt via 5G-nätet. En annan fördel är att en snabb och bra router ingår på köpet när man tecknar ett abonnemang.

Nackdelar

En nackdel med obegränsat mobilt bredband hos Tre är att de har en bindningstid på 24 månader. En annan nackdel är att installationshjälp bara ingår med det dyrare abonnemanget.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Tele2

Tele2 är en välkänd och populär leverantör som erbjuder mobilt bredband med obegränsad surf utan bindningstid. Tele2 erbjuder ett abonnemang med obegränsad surf och detta kostar 529 kronor i månaden.

När man beställer ett obegränsat mobilt bredband från Tele2 får man möjlighet att köpa till en router. Med ett mobilt bredband från Tele2 surfar man via 4G-nätet.

Fördelar

En stor fördel med ett obegränsat mobilt bredband från Tele2 är att de erbjuder ett abonnemang med bra täckning över hela Sverige. Det är också bra att det är väldigt enkelt att bli kund via Tele2:s hemsida.

Nackdelar

En nackdel med obegränsat mobilt bredband från Tele2 är att det abonnemang de erbjuder är något dyrare än jämförbara abonnemang hos konkurrerande leverantörer. En annan nackdel är att man inte får en router på köpet, utan måste köpa till den själv.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Telenor

Telenor är en Sveriges största och mest kända leverantörer av mobilt bredband. De erbjuder obegränsat mobilt bredband med 4G-router på köpet för 499 kronor i månaden.

Med ett abonnemang hos Telenor surfar man snabbt via Telenors eget nät. Man får på så vis också bra täckning var man än befinner sig i Sverige.

Fördelar

En stor fördel med obegränsat mobilt bredband från Telenor är att man får en router på köpet. En annan fördel är att deras nät har väldigt bra täckning.

Nackdelar

En nackdel med obegränsat mobilt bredband från Telenor är priset som är relativt högt jämfört med hos många konkurrenter. En annan nackdel är att man inte kan använda bredbandet utomlands.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

6. Telia

Telia är en välkänd leverantör av mobilt bredband som erbjuder flera olika abonnemang gällande mobilt bredband med obegränsad surf. I det största abonnemang som Telia erbjuder kan man surfa med en hastighet av 150 Mbit per sekund. Detta abonnemang kostar 549 kronor i månaden.

Telia erbjuder också flera billigare mobila bredband med obegränsad surf. Med deras billigaste obegränsade mobila bredband surfar man via 5G-nätet för 459 kronor i månaden.

Fördelar

En stor fördel med Telia är att de erbjuder ett stort antal olika mobila bredband med obegränsad surf. En annan fördel är att deras abonnemang har riktigt bra täckning i hela landet.

Nackdelar

En nackdel med obegränsat mobilt bredband från Telia är att de har en bindningstid på minst 12 månader. En annan nackdel är att priset är något högt för några av deras abonnemang.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här jämför du obegränsat mobilt bredband och väljer rätt

När man ska skaffa ett obegränsat mobilt bredband så vill man förstås ha så bra villkor som möjligt. För att hitta det abonnemang som passar bäst för dig och dina behov bör du jämföra de olika leverantörerna och deras olika erbjudanden.

Här är några av de viktigaste sakerna att tänka på när du jämför olika mobila bredband med obegränsad surf.

Hur hög hastighet?

Först och främst är det viktigt att se efter hur hög surfhastighet som ingår i abonnemanget. Ju högre hastighet som ingår, ju snabbare kan man surfa och ju enklare är det att vara flera personer som surfar samtidigt på ett och samma mobila bredband. Ett obegränsat mobilt bredband med snabb surf är verkligen att rekommendera för familjer där flera personer i samma hushåll surfar, spelar spel och streamar serier samtidigt.

Om man däremot ska använda abonnemanget själv och bara använder det för att surfa och svara på mail så går det säkerligen bra med ett abonnemang där surfhastigheten är lägre. Här gäller det att fundera kring vilka behov man har gällande hastighet innan man tecknar ett abonnemang för obegränsat mobilt bredband.

Vad ingår?

En annan sak som är viktig att se över är vad som ingår i abonnemanget när man skaffar mobilt bredband med obegränsad surf. Hos flera leverantörer ingår exempelvis en router på köpet vilket gör att man kan spara pengar eftersom man slipper köpa en router själv.

Flera leverantörer erbjuder dessutom väldigt bra och prisvärda routers vilket gör att värdet på abonnemanget ökar markant.

Det är också värt att kolla upp vilken typ av surf som ingår. Flera leverantörer erbjuder surf via 5G-nätet vilket bäddar för snabbare surf samt bättre täckning i de områden där 5G-nätet är väl utbyggt. Hos andra leverantörer ingår endast surf via 4G-nätet vilket inte kommer upp i samma hastigheter som surf via 5G-nätet.

Hur mycket kostar det?

Slutligen är priset som alltid en viktig faktor. Eftersom att flera olika leverantörer erbjuder olika abonnemang med obegränsad surf när det gäller mobilt bredband så kan prisnivåerna variera mellan olika leverantörer.

Generellt sett så kan man säga att ju högre surfhastighet som ingår desto högre blir kostnaden. Att jämföra olika leverantörer och se efter vilka olika priser de erbjuder är därför en väldigt bra idé innan du tecknar ett abonnemang.

Sammanfattning

När man jämför obegränsat mobilt bredband är det viktigt att titta på ett par olika faktorer. Först och främst är det viktigt att titta på priset. Jämför olika leverantörer och se vilka olika priser de erbjuder.

Det är också viktigt att se efter vilken surfhastighet som ingår. Slutligen kan man tjäna mycket på att välja ett obegränsat mobilt bredband med bra tillbehör, till exempel ett abonnemang där en router ingår.

Frågor och svar

Vad brukar ingå i ett obegränsat mobilt bredband?

I ett obegränsat mobilt bredband ingår alltid obegränsad surf. Sedan kan fler saker ingå som till exempel surf via 5G-nätet eller en router. Vad mer som ingår skiljer sig mellan olika leverantörer.

Hur mycket kostar ett obegränsat mobilt bredband?

Priset skiljer sig mycket mellan olika leverantörer och även mellan olika abonnemang. Du kan hitta ett obegränsat mobilt bredband i spannet mellan 399 kronor i månaden och 549 kronor i månaden.

Kan jag surfa via 5G-nätet med ett obegränsat mobilt bredband?

Ja, vissa hos leverantörer ingår surf via 5G-nätet när du skaffar ett obegränsat mobilt bredband. Två leverantörer som erbjuder surf via 5G-nätet är Tre och Telenor.

Går det att skaffa obegränsat mobilt bredband utan bindningstid?

Ja, det går att skaffa hos Tele2. De erbjuder obegränsat mobilt bredband utan bindningstid för 529 kronor i månaden.

Operatörer vi jämför