Bästa mobila bredbandet 2024

Att ha ett mobilt bredband är väldigt skönt när man vill koppla upp sig surfa på olika ställen utanför sitt hem. För att hitta det bästa mobila bredbandet finns det många faktorer man behöver jämföra. I den här artikeln går vi igenom allt om mobilt bredband från flera olika leverantörer.

Bästa val i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd mobila bredband och presenterar här vår lista över de bästa mobila bredbanden för juni 2024.

Bästa mobilt bredband #1

På plats 1 hittar vi Hallon.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa mobilt bredband #2

På plats 2 hittar vi Chilimobil.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa mobilt bredband #3

På plats 3 hittar vi Tre.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa mobila bredband i Sverige

1. Hallon

Hallon är en leverantör som erbjuder billigt mobilt bredband. Med Hallon kan man skaffa mobilt bredband till hela familjen för bara 89 kronor i månaden om man väljer deras minsta abonnemang. I det ingår 5 GB surf per månad.

Hallon har flera olika abonnemang för mobila bredband där det största inkluderar 200 GB surf och kostar 299 kronor i månaden.

Fördelar

En fördel med mobilt bredband från Hallon är att det endast kostar 89 kronor i månaden för deras billigaste paket. En annan fördel är att de erbjuder flera olika paket så kunden ges stor valfrihet.

Nackdelar

En nackdel med Hallon är att deras största mobila bredband är på 200 GB. Hos många konkurrenter kan man beställa mobilt bredband där en större datamängd ingår.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Chilimobil

Chilimobil är en leverantör som erbjuder tre olika abonnemang för mobilt bredband där hastigheten skiljer sig år mellan abonnemangen. I det minsta abonnemanget ingår surf till en hastighet av 10 Mbit per sekund.

I det mellersta abonnemanget ingår surf till en hastighet av 100 Mbit per sekund. Och i det största abonnemanget som Chilimobil erbjuder ingår obegränsad surf till högsta möjliga hastighet.

Fördelar

En fördel med Chilimobil är att man kan värva en vän och få billigare mobilt bredband. En annan fördel är att de erbjuder mobilt bredband med surf till högsta tillgängliga hastighet.

Nackdelar

En nackdel med mobilt bredband från Chilimobil är att det är något dyrare än de billigaste leverantörernas erbjudanden. Dock ingår alltid fri surf, vilket det inte alltid gör på billigare abonnemang.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Tre

Tre erbjuder mobilt bredband med blixtsnabb surf via 5G-nätet. När man har ett abonnemang hos Tre kan man surfa i en hastighet av över 1000 Mbit per sekund.

När man köper ett mobilt bredband via Tre kan man få en bra router på köpet. Detta erbjudande innebär att man kan vara säker på att surfa med en hög hastighet.

Fördelar

En stor fördel med mobilt bredband från Tre är att de erbjuder snabb surf via 5G-nätet. En annan fördel är att man kan få en router på köpet.

Nackdelar

En nackdel med mobilt bredband från Tre är att priset är något högre än hos de billigaste konkurrenterna på marknaden. En annan nackdel är att de bara erbjuder en typ av abonnemang.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Telenor

Telenor är en av Sveriges största och mest kända mobiloperatörer och de erbjuder även mobilt bredband. Gällande just mobilt bredband så erbjuder Telenor fyra olika paket.

I deras minsta abonnemang ingår 40 GB surf i månaden och med deras största abonnemang ingår obegränsad surf. Alla Telenors abonnemang för mobilt bredband förutsätter att man har egen router eller surfplatta.

Fördelar

Telenor har väldigt bra täckning över hela Sverige vilket innebär att man alltid kan surfa med hög hastighet oavsett var i landet man befinner sig. En annan fördel är att Telenor erbjuder ett abonnemang med obegränsad surf.

Nackdelar

En nackdel med mobilt bredband från Telenor är att man behöver tillhandahålla egen router. Hos många andra operatörer ingår en router på köpet när man beställer mobilt bredband men detta gäller alltså inte hos Telenor.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Tele2

Tele2 erbjuder mobilt bredband via 4G-nätet vilket ger snabb surf till kunder över hela landet. Tele2 erbjuder för närvarande två alternativ när man vill teckna ett abonnemang för mobilt bredband.

Med deras största abonnemang får man obegränsad surf. Med deras minsta abonnemang ingår 75 GB surf, vilket räcker till att streama film i HD i 45 minuter per dag.

Fördelar

En stor fördel med Tele2 är att de erbjuder ett abonnemang med obegränsad surf. En annan fördel med Tele2 är att de har ett eget nät med bra täckning i stora delar av Sverige.

Nackdelar

En nackdel med Tele2 är att de inte erbjuder surf via 5G-nätet vilket många konkurrerande leverantörer gör. En annan nackdel med Tele2 är att deras abonnemang är bland de dyraste på marknaden.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

6. Comviq

Comviq är en populär leverantör som erbjuder snabbt mobilt bredband. När man beställer mobilt bredband från Comviq så ingår obegränsad surf samt en router.

För att få en router på köpet måste man dock binda abonnemanget på minst 24 månader. Ett mobilt bredband från Comviq kostar 399 kronor i månaden.

Fördelar

Med ett mobilt bredband från Comviq har man möjlighet att få en router på köpet. Man får också obegränsad surf vilket är väldigt bra.

Nackdelar

En nackdel med Comviq är att de bara har ett paket att välja på. Det innebär att kunder som vill ha ett mindre abonnemang lättast hittar det hos en annan leverantör.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

7. Telia

Telia är Sveriges största och förmodligen mest kända leverantör av mobilt bredband. De erbjuder ett starkt mobilt bredband med bra täckning via sitt eget väl utbyggda nät.

När man tecknar ett abonnemang gällande mobilt bredband hos Telia så gör man det utan bindningstid. Telia erbjuder tre olika paket för mobilt bredband där det ingår 40 GB surf per månad i det minsta och obegränsad surf i det största.

Fördelar

En stor fördel med Telia är att de har Sveriges bästa täckning. Detta innebär att man kan surfa snabbt med deras mobila bredband över hela Sverige.

Nackdelar

En nackdel med mobilt bredband från Telia är att det ligger ganska högt i pris. Jämfört med många konkurrerande leverantörer så är ett mobilt bredband från Telia dyrare än hos andra leverantörer.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här hittar du det bästa mobila bredbandet för just dina behov

För att hitta det bästa mobila bredbandet för just dina behov finns det flera faktorer som du behöver tänka på. Först och främst är det viktigt att fundera kring vad som är viktigt för dig.

Behöver du ofta använda mobilt bredband, till exempel om du jobbar mycket ute på fältet, så kan det vara en fördel att skaffa ett abonnemang med mycket eller obegränsad surf.

Om du däremot bara använder mobilt bredband då och då så kan ett abonnemang med lite mindre surf vara mer prisvärt.

Här nedan listar vi de viktigaste sakerna att tänka på.

Surfmängd

Hur stor surfmängd som ingår i ett abonnemang är A och O när det gäller mobilt bredband. Att få slut på surf är det sista man vill så det är viktigt att se över hur mycket surf man planerar att använda varje månad och sedan välja ett abonnemang som täcker det.

De minsta abonnemangen som finns på marknaden är på omkring 40 GB surf i månaden. Om man anser att det täcker ens behov så kan dessa abonnemang vara de klart mest prisvärda. Om man använder mer än 40 GB surf i månaden så är det däremot ingen bra idé att snåla och välja ett för litet abonnemang.

Flexibelt abonnemang

Om man är osäker på hur mycket surf man använder varje månad – eller om man använder olika stora surfmängder från månad till månad – så kan det vara en god idé att titta närmare på ett flexibelt mobilt abonnemang.

Ett sådant abonnemang kan man hitta hos Chilimobil. Med ett flexibelt abonnemang betalar man bara för den surf man använder. En stor fördel med ett sådant abonnemang är att månadsavgiften blir väldigt billig om man använder bredbandet lite. Hos Chilimobil kan man få ner priset så lågt som till 19 kronor per dag och då betalar man endast de dagar man använder bredbandet.

Priset

En viktig faktor när man tecknar ett abonnemang är alltid priset. När man har bestämt sig för vilken typ av abonnemang man vill ha samt hur mycket surf man önskar så kan det vara en bra idé att jämföra abonnemangen hos olika leverantörer och se var priset är bäst.

När man jämför priser är det viktigt att titta på fler faktorer än bara den faktiska siffran. Ett abonnemang hos en leverantör kan vara extra prisvärt om det ingår extratjänster, till exempel att man får en router på köpet.

Sammanfattning

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när man jämför abonnemang på mobilt bredband. Två av de viktigaste sakerna att titta efter är priset samt hur stor surfmängd som ingår. Det är också bra att fundera kring om man föredrar ett vanligt abonnemang eller ett flexibelt abonnemang.

Frågor och svar

Kan jag surfa på 5G-nätet med ett mobilt bredband?

Ja, det går att göra med ett mobilt bredband. Vissa leverantörer erbjuder surf via 5G-nätet i sina abonnemang. En sådan leverantör är Tre, för att ta ett exempel.

Hur mycket surf ingår i ett abonnemang för mobilt bredband?

Det finns många olika surfnivåer i de olika abonnemangen från leverantörerna. De minsta abonnemangen brukar innehålla omkring 40 GB surf i månaden och i de största abonnemangen ingår obegränsad surf.

Var hittar jag ett flexibelt mobilt bredband?

En leverantör som erbjuder ett flexibelt mobilt bredband är Chilimobil. Ett flexibelt mobilt bredband innebär att du bara behöver betalar för de dagar du faktiskt använder bredbandet. De månader du använder lite eller ingen surf blir månadskostnaden låg med ett flexibelt mobilt bredband.

Vad ingår i ett abonnemang för mobilt bredband?

I alla abonnemang för mobilt bredband ingår en särskild surfpott. Hos vissa leverantörer ingår fler saker i abonnemangen, till exempel en router.

Operatörer vi jämför