Jämför mobilabonnemang för familjer 2024

Något som är väldigt bra för familjer är så kallade familjeabonnemang där alla i familjen kan samlas inom ramen för ett och samma abonnemang och därmed få en lägre månadskostnad totalt sett. Det finns många olika operatörer på marknaden som erbjuder familjeabonnemang. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta när du jämför mobilabonnemang för familjer.

Bästa val i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd mobilabonnemang för familjer och presenterar här vår lista över de bästa familjeabonnemangen för juni 2024.

Bäst för familj #1

På plats 1 hittar vi Hallon.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst för familj #2

På plats 2 hittar vi Tre.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst för familj #3

På plats 3 hittar vi Comviq.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa mobilabonnemang för studenter

1. Hallon

Hallon är en operatör som inte erbjuder något regelrätt familjeabonnemang, däremot kan man i princip skapa sitt eget familjeabonnemang hos Hallon genom att lägga till extra användare. Hos Hallon kan man lägga till en extra användare för bara 69 kronor i månaden.

När man lägger till en extra användare till sitt abonnemang hos Hallon så får den personen ingen egen surfpott. Man delar istället på den surfpotten som den som innehar huvudabonnemanget redan har. Som mest kan man lägga till fyra extra användare till sitt abonnemang hos Hallon.

Fördelar

En stor fördel med Hallon är att det är billigt att lägga till extra användare. På så vis kan man skapa sitt eget familjeabonnemang till en låg månadskostnad.

Nackdelar

En nackdel med Hallons familjeabonnemang är att alla delar på en och samma surfpott. Det gör att man löper större risk för att surfen ska ta slut än om alla hade fått varsin surfpott.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Tre

Tre är en operatör som erbjuder familjeabonnemang där man kan lägga till vem man vill för 99 kronor i månaden. Alla användare som delar på ett familjeabonnemang hos Tre delar på en och samma surfpott.

Om den som tecknat huvudabonnemanget valt en begränsad surfpott är det först till kvarn som gäller för att använda surfen. Om man har obegränsad surf får varje användare använda upp till omkring 100 GB surf per månad.

Fördelar

En stor fördel med Tres familjeabonnemang är att deras villkor är enkla att förstå. Det är bara att lägga till en ny användare för 99 kronor i månaden och sedan köra igång!

Nackdelar

En nackdel med Tres familjeabonnemang är att alla användare delar på en och samma surfpott. Det innebär att surfen riskerar att ta slut, samt att vissa familjemedlemmar får använda väldigt lite surf.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Comviq

Comviq erbjuder familjeabonnemang där den som har tecknat ett huvudabonnemang kan lägga till upp till sex familjemedlemmar för 145 kronor i månaden per medlem. Ett huvudabonnemang hos Comviq kostar 245 kronor i månaden.

När man tecknar ett familjeabonnemang hos Comviq så får varje medlem 30 GB surf. I alla abonnemang ingår dessutom fria samtal och sms samt 250 utlandsminuter.

Fördelar

En stor fördel med Comviqs familjeabonnemang är att alla får varsin stor surfpott på 30 GB per månad. En annan fördel är att surfen sker via 5G-nätet vilket garanterar snabbare surf.

Nackdelar

En nackdel med Comviqs familjeabonnemang är att priset ligger aningen högre än hos många konkurrenter. En annan nackdel med mobilabonnemang för familjer från Comviq är att det inte går att välja en större surfpott än 30 GB per person.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Telenor

Telenor erbjuder familjeabonnemang där man kan lägga till familjemedlemmar i ett befintligt abonnemang för 199 kronor i månaden per användare. Det priset gäller dock endast i 12 månader om man binder upp sig på minst 24 månader. Därefter stiger priset för användaren till ordinarie pris.

Med ett familjeabonnemang från Telenor delar alla medlemmar på en och samma surfpott. Medlemmarna i abonnemanget ringer gratis till varandra oavsett var i världen de befinner sig.

Fördelar

En stor fördel med Telenors familjeabonnemang är att alla användare ringer gratis till varandra över hela världen. Detta är mycket bra för familjer som ofta håller kontakten, även om någon eller några befinner sig på resande fot.

Nackdelar

En stor nackdel med Telenors familjeabonnemang är priset. Kostnaden för att lägga till nya medlemmar i abonnemanget är mycket högre än hos många andra operatörer. En annan nackdel är att alla i familjen delar på en gemensam surfpott.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Tele2

Tele2 är en operatör som erbjuder flera olika familjeabonnemang med obegränsad surf. Hos Tele2 kan man lägga till upp till fyra extra användare i ett familjeabonnemang. Varje extra användare kostar 199 kronor i månaden.

Deras mest populära familjeabonnemang heter Obegränsad Snabb. I det abonnemanget ingår obegränsad surf för hela familjen samt fria samtal, sms och mms.

Tele2 har ytterligare två familjeabonnemang med obegränsad surf där användarna kan surfa i högre hastigheter.

Fördelar

En stor fördel med Tele2:s familjeabonnemang är att obegränsad surf ingår. Det innebär att alla i familjen kan surfa obekymrat och inte behöva oroa sig för att göra slut på familjens surfpott.

Nackdelar

En nackdel med Tele2:s familjeabonnemang är att det är dyrt att lägga till extra användare. Att lägga till en ny familjemedlem kostar 199 kronor i månaden vilket är dubbelt så dyrt som hos vissa andra konkurrenter.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

6. Tellus

Tellus är en operatör som erbjuder familjeabonnemang för alla familjer på mellan två och åtta personer. När man tecknar ett familjeabonnemang hos Tellus kan man välja mellan fyra olika surfmängder där den minsta är 5 GB per person och den största är 100 GB per person.

Priset varierar beroende på vilken surfmängd man väljer samt hur många personer man är som ska dela på abonnemanget. Ju fler personer man är, desto billigare blir abonnemanget per person.

Med ett familjeabonnemang från Tellus får varje användare en egen individuell surfpott.

Fördelar

En stor fördel med ett familjeabonnemang från Tellus är att de tillåter att man är upp till åtta personer som delar på abonnemanget. Det gör det möjligt för stora familjer att välja Tellus familjeabonnemang.

Nackdelar

En nackdel med familjeabonnemang från Tellus är att det inte går att välja ett sådant med obegränsad surf. För familjer där en eller flera har behov av en stor mängd surf så saknas detta alternativ.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

7. Telia

Telia är en välkänd operatör som erbjuder populära familjeabonnemang. Hos Telia lägger den som innehar huvudabonnemanget till nya medlemmar för 199 kronor i månaden per användare.

Alla familjemedlemmar som läggs till i abonnemanget får en egen surfpott som är lika stor som hos huvudabonnemanget. Alla får dessutom varsitt nytt nummer samt fria samtal och sms.

Fördelar

En stor fördel med Telias familjeabonnemang är att varje medlem får en egen surfpott. På så vis slipper man konflikter om surfen, samtidigt som varje familjemedlem slipper oroa sig för att göra slut på surfen för de andra.

Nackdelar

En nackdel med Telias familjeabonnemang är priset. Det kostar 199 kronor per månad för varje extra användare man lägger till och detta pris är betydligt högre än hos de billigaste konkurrenterna på marknaden.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här jämför du mobilabonnemang för familjer och väljer rätt

För en familj är det ofta en väldigt bra idé att skaffa ett familjeabonnemang och samla alla på ett och samma abonnemang. Detta innebär oftast att familjen sparar pengar och dessutom kan man få riktigt bra villkor genom att teckna ett familjeabonnemang. Två exempel på det är stora surfpotter och möjligheten att ringa varandra inom abonnemanget kostnadsfritt.

Det finns ett antal viktiga saker att tänka på när man jämför mobilabonnemang för familjer. Här är de viktigaste faktorerna att titta närmare på för att välja rätt.

Kostnaden

Något som alltid är viktigt när man jämför mobilabonnemang för familjer är att titta efter priset. En stor anledning till att många familjer väljer att teckna just ett familjeabonnemang är för att den totala månadskostnaden då blir lägre än om varje medlem skulle ha varsitt eget abonnemang.

När det gäller familjeabonnemang så skiljer sig priset mycket mellan olika operatörer. Därför är det viktigt att titta närmare på flera olika operatörers erbjudanden och vilka olika priser som man kan välja mellan.

Något som är viktigt att hålla i åtanke när det gäller priset är att ju mer som ingår i abonnemanget, desto högre blir priset som regel. Om man vill ha ett familjeabonnemang där varje medlem får varsin egen surfpott så får man vara beredd på att det kostar en slant extra jämfört med ett familjeabonnemang där hela familjen delar på surfen.

Vad som ingår

Det är också viktigt att titta närmare på exakt vad som ingår i familjeabonnemanget. Här finns ofta flera bra saker hos de olika operatörerna. Vissa operatörer erbjuder familjeabonnemang med surf via 5G-nätet vilket bäddar för supersnabb surf.

Något annat som kan vara bra att titta efter är om ett visst antal utlandsminuter ingår för varje medlem i familjen när man tecknar ett familjeabonnemang. Det kan vara mycket bra att ha om man ska åka på semester utomlands, för att ta ett exempel.

Hur surfen fördelas

När man jämför olika mobilabonnemang för familjer är det också viktigt att man ser över hur surfen fördelas. Innan man tecknar ett familjeabonnemang är det viktigt att känna till att olika operatörer fördelar surfen på olika sätt.

Hos vissa operatörer får hela familjen dela på en gemensam surfpott. Det är då först till kvarn som gäller, den som använder surfen först får den så länge det finns surf kvar i potten. När surfpotten är slut är den då slut för hela familjen.

Hos andra operatörer får varje familjemedlem en individuell surfpott. Då surfar var och en så mycket de vill inom ramen för sin egen surfpott. Det går med ett sådant upplägg inte att göra slut på surf för hela familjen.

Sammanfattning

När man jämför mobilabonnemang för familjer är det först och främst viktigt att se över hur stor den totala månadskostnaden blir. En stor anledning till att många familjer väljer att teckna ett familjeabonnemang är just för att få en billigare månadskostnad.

Det är också viktigt att ha koll på vad som ingår i ett familjeabonnemang och se hur de olika operatörernas erbjudanden skiljer sig åt. Slutligen är det viktigt att känna till skillnaden mellan en gemensam surfpott kontra familjeabonnemang där varje medlem får en egen individuell surfpott.

Frågor och svar

Vad är ett familjeabonnemang?

Ett familjeabonnemang är ett abonnemang där man samlar mellan två och åtta personer på samma abonnemang och på så vis får en billigare månadskostnad. Hos många operatörer är detta ett sätt för familjer att gemensamt få bättre villkor.

Vad kostar det att lägga till medlemmar i ett mobilabonnemang för familjer?

Priset för att lägga till en extra medlem skiljer sig mycket mellan olika operatörer. Det kan variera mellan ungefär 69 och 299 kronor.

Delar man på surfen med ett mobilabonnemang för familjer?

Hos vissa operatörer delar alla anslutna medlemmar på en och samma surfpott. Hos andra operatörer får varje medlem en varsin individuell surfpott.

Kan jag teckna ett familjeabonnemang hos Hallon?

Hallon har inget familjeabonnemang men du kan enkelt skapa ditt eget familjeabonnemang hos Hallon genom att lägga till extra användare för 69 kronor i månaden per användare.

Operatörer vi jämför