Jämför abonnemang på ljudböcker 2024

Att lyssna på ljudböcker har blivit allt mer populärt och ses som ett bra komplement till exempelvis podcasts. För att kunna lyssna på ljudböcker är det bra att ha ett abonnemang hos någon tjänst som har många populära ljudböcker i sitt sortiment. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta för att jämföra abonnemang på ljudböcker.

Bästa val i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd abonnemang på ljudböcker och presenterar här vår lista över de bästa ljudbokstjänsterna för februari 2024.

Bästa ljudbokstjänst #1

På plats 1 hittar vi Nextory.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa ljudbokstjänst #2

På plats 2 hittar vi Bookbeat.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa ljudbokstjänster i Sverige

1. Nextory

Nextory är en populär ljudbokstjänst som ger lyssnare tillgång till över 300 000 titlar. I sitt sortiment har Nextory tre olika erbjudanden.

Det billigaste abonnemanget som Nextory erbjuder kallas silver och kostar 139 kronor i månaden. Då ingår 30 timmars lyssning per månad.

Nextory erbjuder också ett abonnemang som heter Guld och i det ingår obegränsad lyssning. Guldpaketet kostar 179 kronor i månaden. Utöver dessa två så erbjuder Nextory också ett familjeabonnemang.

Fördelar

En stor fördel med Nextory är att de har ett enormt utbud av titlar i sitt sortiment. En annan fördel är att man kan lyssna obegränsat om man tecknar deras abonnemang som heter Guld.

Nackdelar

En nackdel med Nextory är att bara en profil åt gången kan lyssna på ljudböcker med deras paket Silver och Guld. En annan nackdel är att priset för familjeabonnemang är något högt.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Bookbeat

Bookbeat är en ljudbokstjänst som erbjuder abonnemang på ljudböcker utan bindningstid. I sitt sortiment har Bookbeat över 800 000 titlar vilket gör att de är en av de största aktörerna på marknaden.

I sitt utbud erbjuder Bookbeat två olika abonnemang. Deras minsta abonnemang heter Basic och kostar 99 kronor i månaden. Med ett Basic-abonnemang får du lyssna i 20 timmar per månad.

Deras största abonnemang heter Premium och kostar 149 kronor i månaden. Med ett Premium-abonnemang kan du lyssna på böcker i 100 timmar varje månad.

Fördelar

En fördel med Bookbeat är att det är enkelt att lägga till extra profiler i sitt abonnemang för en billig slant. En annan fördel är att de har ett enormt stort utbud av titlar.

Nackdelar

En nackdel med Bookbeat är att man får lyssna relativt lite med deras minsta abonnemang. En annan nackdel är att de inte erbjuder något abonnemang med obegränsad lyssning.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här jämför du abonnemang på ljudböcker

När man har tänkt skaffa ett abonnemang på ljudböcker är det viktigt att se över vilka olika abonnemang som finns på marknaden. På så vis kan du hitta det abonnemang som passar dig och dina önskemål bäst.

För att göra detta behöver du jämföra olika leverantörers utbud och erbjudanden. Det finns i huvudsak tre stora leverantörer på marknaden och dessa är värda att titta närmare på, vilket vi gjort här ovan i texten. Dessa tre är Nextory, Bookbeat och Storytel.

Det finns också ett antal viktiga faktorer som är bra att titta närmare på när du jämför abonnemang för ljudböcker. Dessa är:

Antal timmar som ingår

När du ska teckna ett abonnemang på ljudböcker är det viktigt att fundera kring hur många timmar i månaden du har tänkt lyssna. De flesta tjänster erbjuder olika abonnemang där abonnemangen är billigare ju färre timmars lyssning som ingår varje månad.

De billigaste abonnemangen hos de olika leverantörerna inkluderar i regel 20 timmars lyssning per månad. Dessa abonnemang är perfekta för dig som vill ha ett billigare abonnemang och bara lyssnar på ljudböcker då och då.

För den som lyssnar så gott som varje dag kan ett abonnemang med 100 timmars lyssning per månad passa bättre. Dessa abonnemang är något dyrare men å andra sidan minskar risken för att man ska få slut på lyssningstid varje månad.

För den som vill lyssna flera timmar på ljudbok varje dag rekommenderas dock ett abonnemang med obegränsad lyssning. Detta säkerställer att man kan lyssna hela dagarna, exempelvis om man använder ljudbok i hörlurarna medan man jobbar eller är ute och går promenader. Dessa abonnemang är dyrast men om man lyssnar på ljudböcker i mer än 100 timmar per månad är de helt klart värda sitt pris.

Hur många titlar som ingår

En annan faktor som är viktig att titta närmare på när man jämför abonnemang på ljudböcker är hur många titlar som ingår i abonnemanget. Här skiljer sig utbuden något mellan de mest populära tjänsterna. Den tjänst som har allra flest böcker är Storytel som har över en miljon olika titlar i sitt sortiment. Hos Storytel hittar du dessutom böcker på tio olika språk.

En annan sak som är viktig att tänka på när du jämför vilka titlar de olika tjänsterna har i sitt sortiment är vilken eller vilka genrer du är mest intresserad av att läsa. Det är viktigt att granska respektive tjänsts sortiment närmare och se efter att de har många böcker i just den genren du önskar.

Om du helst lyssnar på böcker i en populär genre som deckare så finns det sådana böcker hos samtliga tjänster som erbjuder ljudböcker. Önskar du däremot helst att lyssna på böcker i en smalare genre är det viktigt att se efter att dessa böcker ingår i sortimentet hos den ljudbokstjänst du vill teckna abonnemang hos.

Priset

Slutligen är det förstås viktigt att jämföra kostnaden för olika abonnemang. När du har bestämt dig för hur många timmars lyssning per månad du vill ska ingå i ditt abonnemang är det bra att titta närmare på vad ett sådant abonnemang skulle kosta hos respektive ljudbokstjänst.

Liknande abonnemang kan kosta olika mycket hos de olika ljudbokstjänsterna så därför är det en bra idé att surfa in på respektive tjänsts hemsida och titta närmare på vilka priser de erbjuder.

Det kan också vara en bra idé att fundera på om du kan dela på ditt abonnemang med en eller flera andra personer, helst i din egna familj. I sådana fall har du möjligheten att teckna ett familjeabonnemang och på så vis få ett bättre pris per person än om du tecknar ett enskilt abonnemang.

Sammanfattning

När man jämför abonnemang på ljudböcker är det viktigt att titta närmare på hur många timmars lyssning som ingår per månad. Om du lyssnar dagligen kan ett abonnemang med 100 timmars lyssning eller ett med obegränsad lyssning varje månad passa bäst.

Sedan är det viktigt att jämföra de olika tjänsternas sortiment för att se till att den tjänst du väljer har böcker som intresserar dig i sin katalog. Slutligen är det viktigt att jämföra de olika tjänsternas erbjudanden mot varandra för att säkerställa att du får ett bra pris när du tecknar ett abonnemang på ljudböcker.

Frågor och svar

Finns det abonnemang på ljudböcker utan tidsgräns?

Ja, flera tjänster erbjuder abonnemang på ljudböcker med obegränsad lyssning. En sådan tjänst är Nextory som erbjuder obegränsad lyssning och har över en miljon titlar i sitt sortiment.

Vad kostar ett abonnemang på ljudböcker?

Priset för ett abonnemang på ljudböcker skiljer sig åt mellan olika tjänster och det varierar också beroende på hur många timmars lyssning som ingår varje månad. De flesta abonnemang på ljudböcker ligger någonstans i spannet 99 till 249 kronor per månad.

Finns det familjeabonnemang på ljudböcker?

Ja, både Storytel och Nextory erbjuder familjeabonnemang på ljudböcker.

Hur många olika böcker kan man lyssna på när man tecknar ett abonnemang på ljudböcker?

Exakt hur många titlar som finns att välja mellan skiljer sig mellan olika tjänster men det är otroligt många. Nextory har omkring 300 000 titlar i sitt sortiment och Storytel har fler än en miljon.

Operatörer vi jämför