Jämför mobilabonnemang för företag 2024

Det finns få företag i den moderna världen där de anställda inte använder telefon. För att få ut maximalt av sina telefoner behöver var och en ha ett bra företagsabonnemang. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver känna till för att kunna jämföra mobilabonnemang för företag.

Bästa val i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd mobilabonnemang för företag och presenterar här vår lista över de bästa företagsabonnemangen för juni 2024.

Bäst för företag #1

På plats 1 hittar vi Telenor.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst för företag #2

På plats 2 hittar vi Hallon.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst för företag #3

På plats 3 hittar vi Tre.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa mobilabonnemang för studenter

1. Telenor

Telenor är en stor och välkänd operatör som har tre olika företagsabonnemang i sitt sortiment. Deras största abonnemang heter Obegränsat Plus och passar bra för stora företag vars medarbetare ofta befinner sig på olika platser i världen.

Med Obegränsat Plus, som kostar 449 kronor i månaden, ingår fri surf i Sverige samt fria samtal inom företaget över hela världen. Telenor erbjuder också två billigare abonnemang för företag. I deras billigaste företagsabonnemang ingår 5 GB surf inom hela EU/EES. Det abonnemanget kostar 219 kronor i månaden.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
5 GB 269 kr/mån
Fri surf 399 kr/mån
Fri surf 499 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med att ha ett företagsabonnemang från Telenor är att alla på företaget kan ringa gratis till varandra över hela världen om man tecknar deras abonnemang för företag som heter Obegränsat Plus. Fri surf ingår i det också vilket är positivt.

Nackdelar

En nackdel med Telenors företagsabonnemang är att det inte finns något abonnemang som känns lagom. De erbjuder ett abonnemang för företag där 5 GB surf per månad ingår, samt två företagsabonnemang med obegränsad surf.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Hallon

Hallon är en operatör som erbjuder populära företagsabonnemang som främst vänder sig till småföretagare. Hallon erbjuder företagsabonnemang utan bindningstid där fria samtal och sms alltid ingår. Med Hallons företagsabonnemang kan man också spara oanvänd surf.

I Hallons sortiment finns fyra olika företagsabonnemang att välja mellan. Det billigaste kostar 99 kronor i månaden och då ingår 6 GB surf. Det största företagsabonnemanget som Hallon erbjuder inkluderar 100 GB surf och kostar 249 kronor i månaden.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
10 GB 129 kr/mån
30 GB 179 kr/mån
150 GB 269 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med Hallons företagsabonnemang är att man kan spara surf. En annan fördel är att priset är relativt billigt vilket gynnar alla småföretagare.

Nackdelar

En nackdel är att Hallons företagsabonnemang har en begränsad surfmängd. För till exempel en IT-företagare som behöver obegränsad surf finns inget sådant alternativ hos Hallon.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Tre

Tre erbjuder företagsabonnemang som passar såväl stora som små företag. I sitt sortiment erbjuder Tre tre olika företagsabonnemang.

Det minsta heter 3Företag Bas och riktar sig främst till småföretag där bara en person behöver ett abonnemang. 3Företag Bas kostar 249 kronor i månaden och då ingår obegränsad surf.

Tres två större företagsabonnemang, som heter 3Företag Obegränsad samt 3Kollega, passar bättre för större företag eftersom man enkelt kan lägga till fler medarbetare i abonnemanget. I båda dessa abonnemang ingår obegränsad surf.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
Fri surf 299 kr/mån
Fri surf 399 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med företagsabonnemang från Tre är att det är lätt att samla kollegorna i ett och samma abonnemang. En annan fördel är att man får obegränsad surf.

Nackdelar

En nackdel med Tres företagsabonnemang är priset. När det gäller huvudabonnemanget så ligger priset något högre än de billigaste jämförbara alternativen på marknaden.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Chilimobil

Chilimobil är en operatör som erbjuder företagsabonnemang där fri surf alltid ingår. Chilimobil erbjuder fyra olika företagsabonnemang där det som skiljer sig åt mellan abonnemangen än surfhastigheten samt priset. I alla Chilimobils företagsabonnemang ingår fria samtal och sms inom Sverige.

Det billigaste mobilabonnemanget för företag som Chilimobil erbjuder inkluderar surf till en hastighet av 1 Mbit per sekund och kostar 129 kronor i månaden. Det dyraste företagsabonnemanget som Chilimobil erbjuder kostar 399 kronor i månaden exklusive moms och då ingår surf i högsta möjliga hastighet.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
Fri surf - 1 Mbit/s 129 kr/mån
Fri surf - 10 Mbit/s 299 kr/mån
Fri surf - 100 Mbit/s 349 kr/mån
Fri surf 399 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med Chilimobils företagsabonnemang är att fri surf alltid ingår. En annan fördel är att de erbjuder flera olika alternativ vilket gör det lätt för företagare att hitta rätt abonnemang.

Nackdelar

En nackdel med mobilabonnemang för företag från Chilimobil är att det inte går att välja något budgetalternativ. Alla alternativ hos Chilimobil inkluderar fri surf, vilket kanske inte behövs för en småföretagare som letar efter ett billigt abonnemang.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Telia

Telia är en stor operatör med eget nät som erbjuder flera olika företagsabonnemang. Deras minsta företagsabonnemang kostar 299 kronor i månaden och då ingår fria samtal och sms samt 10 GB surf varje månad.

Telias största och dyraste företagsabonnemang inkluderar obegränsad surf med en maxhastighet på 1500 Mbit per sekund. Detta abonnemang kostar 549 kronor i månaden och då ingår också licens till Microsoft 365 Business Basic.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
10 GB 349 kr/mån
50 GB 399 kr/mån
Fri surf 499 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med Telias företagsabonnemang är att man som kund ringer och surfar med väldigt bra täckning. En annan fördel är att fria samtal och sms alltid ingår.

Nackdelar

En nackdel med Telias företagsabonnemang är att de ligger högt i pris om man jämför med budgetalternativen på marknaden. En annan nackdel är att inga utlandsminuter ingår.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här jämför du mobilabonnemang för företag och väljer rätt

Det finns flera faktorer att ha med i beräkningen när man jämför olika mobilabonnemang för företag för att förvissa sig om att man väljer rätt. Innan man tecknar ett mobilabonnemang för företag är det en god idé att fundera kring hur många abonnemang man behöver till företaget.

För ett litet företag med kanske bara en eller ett par personer anställda kanske det räcker med ett företagsabonnemang för en person.

För ett större företag eller ett litet företag som har ett stort behov av kommunikation passar ett företagsabonnemang där man kan lägga till flera kollegor bättre.

Här nedan följer fler viktiga saker att titta närmare på när du jämför mobilabonnemang för företag för att du ska kunna välja rätt.

Priset

Något som alltid är viktigt att tänka på när man ska teckna ett företagsabonnemang är priset. Det kan skilja sig mycket beroende på om man vill ha ett litet abonnemang med en begränsad surfpott eller ett större abonnemang med obegränsad surf.

När man har funderat kring vilken typ av företagsabonnemang man vill ha är det enkelt att surfa in på respektive operatörs hemsida för att jämföra deras erbjudanden och priser. Att göra sin research ordentligt kan löna sig eftersom man då kan få ett bra abonnemang till en billig peng varje månad.

Var noga med att titta efter priser exklusive moms när du ska teckna ett företagsabonnemang.

Surfmängd

Något som är väldigt viktigt att fundera kring är hur stor surfmängd du behöver till ditt företagsabonnemang. Ju större surfmängd som ingår, desto dyrare brukar abonnemanget vara.

Det är dock viktigt att komma ihåg att det alltid är bra med extra surf till ett företagsabonnemang. Det är lätt hänt att man behöver använda surfen ute på fältet och koppla upp sig på datorn för att hinna vara med i ett digitalt möte eller dela dokument som behövs akut. Sådan är affärsvärlden.

Det är också bra att jämföra olika operatörers erbjudanden och se efter vilka som ger dig möjlighet att spara oanvänd surf.

Vad som ingår

Hos flera operatörer ingår extra saker som kan vara väldigt bra för företag. Ett exempel är Telia som i sitt största företagsabonnemang inkluderar licens till Microsoft 365 Business Basic.

Ett annat bra exempel är Telenors företagsabonnemang Obegränsat Plus där gratis samtal till kollegor över hela världen ingår i abonnemanget.

Att titta närmare på vilka sådana saker som ingår är väldigt viktigt när man jämför mobilabonnemang för företag.

Sammanfattning

När man ska teckna ett företagsabonnemang är det först och främst viktigt att jämföra olika priser. En bra idé är att gå till flera olika operatörer och se efter vilka priser de erbjuder när det gäller mobilabonnemang för företag.

Sedan är det viktigt att fundera kring hur stor mängd surf man behöver varje månad. Ett bra tips är att teckna ett företagsabonnemang med mer surf än vad man tror att man behöver, eftersom man då alltid har extra surf att tillgå vid en nödsituation.

Slutligen är det alltid bra att titta efter vilka extratjänster som ingår. Om man till exempel kan få extra utlandsminuter, fria samtal till kollegor världen över eller något liknande kan det vara ett stort plus.

Frågor och svar

Finns det företagsabonnemang med obegränsad surf?

Ja, de allra flesta operatörer som erbjuder mobilabonnemang för företag erbjuder dessa med obegränsad surf. Ett bra exempel är Chilimobil då obegränsad surf ingår i alla deras företagsabonnemang.

Finns det företagsabonnemang som passar bra för småföretag?

Ja, flera operatörer erbjuder mobilabonnemang som är anpassade för småföretag. Ett bra exempel är Hallon som är väldigt populära bland småföretagare.

Vad kostar ett företagsabonnemang?

Priset mellan olika företagsabonnemang kan variera kraftigt. Det finns mobilabonnemang för företag som kostar allt mellan 99 och 679 kronor i månaden.

Går det att teckna företagsabonnemang hos Telia?

Ja, Telia erbjuder flera olika företagsabonnemang.

Operatörer vi jämför