Jämför TV-paket via fiber 2024

Fiber-tv, också kallat TV via fiber, är ett sätt att ta emot TV-sändningar genom en internetuppkoppling på ett fibernätverk. Det kan också beskrivas som TV via bredband. Anslutningar via fiber är för närvarande den snabbaste typen av internetuppkoppling som finns tillgänglig på marknaden, vilket gör att fiber-tv är en pålitlig och stabil lösning för TV-tittande idag.

Bästa val i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd TV-abonnemang och presenterar här vår lista över de bästa TV-abonnemangen för juni 2024.

Bästa TV-abonnemang #1

På plats 1 hittar vi Telenor.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa TV-abonnemang #2

På plats 2 hittar vi Allente.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa TV-abonnemang #3

På plats 3 hittar vi Tele2.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa TV-abonnemang i Sverige

1. Telenor

Telenor är välkända som en av de ledande telefonoperatörerna i Sverige, men de har också en närvaro på TV-marknaden genom varumärket Telenor TV. De erbjuder flera olika Telenor TV-abonnemang och samarbetar med en av de främsta aktörerna i branschen. Det erbjuds även kopplingar till flera olika streamingtjänster.

Fördelar

Telenor har inga bindningstider på sina tv-abonnemang och bara en månads uppsägningstid, vilket känns modernt och bra för konsumenten. Telenor har heller ingen startavgift. Tv-boxen ingår i abonnemanget.

Nackdelar

Telenor erbjuder relativt få kanaler i premiumpaketet och man måste för ett större utbud komplettera med streamingtjänster.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Allente

Allente är en nordisk distributör av högkvalitativa TV-lösningar som just nu har över en miljon kunder i Sverige, Danmark, Norge och Finland genom satellit och bredband. Efter sammanslagningen av Canal Digital och Viasat Consumer grundades företaget i maj 2020. Huvudkontoren ligger i Stockholm och Oslo. Företaget ägs till lika delar av Telenor Group och Viaplay Group.

Fördelar

Med Allente kan du samla all din favoritunderhållning på samma ställe till ett rimligt pris. Utbudet är stort och samlade i olika paket. Du får även en mycket bra ljud- och bildkvalitet - direkt till din tv, dator, mobil eller surfplatta. Allente erbjuder även bredband via fiber och samlar man både tv och bredband får man ett smart paketpris.

Nackdelar

Allente har 24 månaders bindningstid, vilket kanske inte uppskattas av alla. Man kan dock hoppa mellan olika paket under den här perioden om man känner för det. Det finns även billigare alternativ på marknaden.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Tele2

Tele2 är en av de mest framträdande telefonoperatörerna i Sverige, men de har också en närvaro på TV-marknaden genom varumärket Tele2 TV. Genom Tele2 TV erbjuder de flera olika abonnemang och dessutom finns det flera olika streamingtjänster att välja mellan.

Fördelar

Här hittar vi ett relativt stort utbud att välja mellan och Tele2 TV erbjuder tre olika paket. Du får även flexibiliteten att själv styra en del av ditt utbud. Tele2 erbjuder också paketen både med eller utan bindningstid.

Nackdelar

Tele2 har en månads uppsägningstid, vilket kanske inte känns så väldigt modernt och många anser att tv-paketen måste kompletteras med olika tillvalstjänster. Väntetiderna i kontakt med kundtjänst kan också vara orimligt långa.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Boxer

Boxer är en svensk TV-operatör som erbjuder digital-TV och streamingtjänster. Företaget har ett brett utbud av TV-kanaler och Play-tjänster som kan nås via en digitalbox eller direkt via webben. Boxer har också satsat på samarbeten med olika streamingtjänster för att erbjuda användarna en mångsidig och attraktiv tittarupplevelse.

Fördelar

Boxer TV erbjuder ett brett utbud av TV-kanaler och Play-tjänster. Företaget erbjuder flexibla paketlösningar där kunder själva kan välja och endast betala för vad de är intresserade av.

Nackdelar

Boxer erbjuder inte alla de mest populära kanalerna som många andra fiber-tv-operatörer gör. Support och kundtjänst kan även ha orimligt långa väntetider, vilket skapar irritation och onödig förlorad tid.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Telia

Telia är Sveriges största teleoperatör och erbjuder tjänster såsom fast telefoni, internet, datakommunikation - men också tv via fiber. Därmed erbjuder Telia också ett brett utbud av TV-kanaler och Play-tjänster som kan nås via en digitalbox eller direkt via webben.

Fördelar

Telias fiber-tv ger dig tillgång till HD-kanaler och möjlighet att titta på sina favoritprogram på flera typer enheter, TV, datorer och mobiltelefoner. Med månadsprenumerationer ger Telia dig tillgång till ett stort utbud av kanaler och erbjuder också funktioner som inspelning och pausning av program. Telia erbjuder en mängd olika paket, såsom sportpaket och paket för film och serier.

Nackdelar

Telia har 12 månaders bindningstid på samtliga av sina tv- och streamingpaket, vilket kanske inte känns ultimat för alla konsumenter. Priserna är också väldigt mycket högre än konkurrenternas.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här jämför du tv-paket via fiber och väljer rätt

Idag finns det många möjligheter att anpassa sin TV-upplevelse efter sina behov, med till exempel specialpaket för sport, film och serier är utbudet stort. Och när man ska välja tv via fiber finns det en del att tänka på innan man bestämmer sig för vad man ska köra på.

Kanalpaketen som erbjuds inkluderar ofta också playtjänster som ger tittare tillgång till extrainnehåll och möjlighet att se program när det passar. Många TV-leverantörer erbjuder också hyrfilmer och "on-demand"-tillgång till sportevenemang eller filmpremiärer. Det är dock viktigt att tänka igenom vilka kanaler och tjänster som verkligen behövs, eftersom ett överflöd av alternativ kanske inte alltid är nödvändigt - och priset blir därefter.

Att välja TV-abonnemang

Innan du väljer ett TV-abonnemang är det en bra idé att jämföra olika leverantörer för att hitta det som passar dina behov och din budget bäst. Många leverantörer har också kampanjerbjudanden som gör det extra förmånligt att välja just de paketen under en viss tidsbestämd period, men det är viktigt att se upp för bindningstider som vanligtvis varar ett år - i vissa fall även två år.

Välj och vraka och skapa din egen TV-upplevelse

Möjligheterna att anpassa sin TV-upplevelse har aldrig varit bättre, med särskilda sportpaket för sportintresserade och film- och seriekanaler för filmälskare. De flesta kanalpaket inkluderar också playtjänster som ger extra innehåll och flexibilitet. Dessutom finns det möjlighet att hyra filmer och köpa tillgång till sportevenemang eller filmpremiärer "on demand". Men det är viktigt att fundera på vad som verkligen behövs istället för att välja en massa kanaler som kanske inte används.

Ersätt eller komplettera med streamingtjänster

För att sänka kostnaderna för TV-tittande är streamingtjänster ett smart alternativ att överväga. Sportpaket är vanligtvis de dyraste alternativen, medan du kan få samma sportinnehåll via olika streamingtjänster utan bindningstid till en lägre kostnad. För filmälskare är det också kanske smart att överväga att skaffa diverse streamingtjänster, istället för att betala för flera olika filmkanaler.

Frågor och svar

Är det bindningstid på TV-paket via fiber?

Vissa leverantörer erbjuder sina tjänster utan bindningstid, medan vissa har 12-24 månaders bindningstid. Om frågan om bindningstid eller inte är viktigt för dig, var noga med att kontrollera detta på leverantörens webbplats.

Vad kostar ett TV-paket via fiber?

Priserna mellan olika tv-paket varierar kraftigt. Det finns tv-paket från 99 kr/mån till över 1 000 kr/mån.

Finns det kampanjer på TV-paket via fiber?

Många leverantörer erbjuder kampanjerbjudanden som gör det extra förmånligt att välja just de paketen under en viss tidsbestämd period, men det är viktigt att se upp för bindningstider om du inte önskar det.

Går det att skräddarsy sina tv-paket via fiber?

Ja, vissa leverantörer erbjuder så kallade skräddarsydda paket, där du som kund väljer bland ett urval av kanaler. På detta sätt blir tv-paketet du väljer mer personligt och du slipper betala för kanaler som du inte önskar titta på.

Operatörer vi jämför