Jämför mobilabonnemang för barn 2024

Något som har blivit väldigt populärt bland svenska föräldrar är att skaffa ett mobilabonnemang för barn till sina kids. Ett mobilabonnemang för barn är ofta rabatterat och man tjänar därför på att teckna ett sådant om man har möjlighet. I den här artikeln går vi igenom flera olika mobilabonnemang för barn hos olika operatörer.

Bästa val i maj 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd mobilabonnemang för barn och presenterar här vår lista över de bästa barnabonnemangen för maj 2024.

Bäst för barn #1

På plats 1 hittar vi Vimla.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst för barn #2

På plats 2 hittar vi Comviq.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst för barn #3

På plats 3 hittar vi Fello.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa mobilabonnemang för barn

1. Vimla

Vimla är en operatör som är känd för sina låga priser på mobilabonnemang. De erbjuder barnabonnemang till kraftigt rabatterade priser med samma innehåll som ett vanligt abonnemang.

Det billigaste barnabonnemanget som Vimla erbjuder är ett abonnemang där 1 GB surf ingår varje månad. Det abonnemanget kostar 90 kronor i månaden.

Vimla erbjuder dessutom flera andra barnabonnemang med upp till 75 GB surf. Det dyraste barnabonnemanget Vimla erbjuder kostar 310 kronor i månaden och då ingår just 75 GB surf.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
1 GB 20 kr/mån i 4 mån, därefter 90 kr/mån
8 GB 20 kr/mån i 4 mån, därefter 110 kr/mån
14 GB 20 kr/mån i 4 mån, därefter 140 kr/mån
20 GB 20 kr/mån i 4 mån, därefter 180 kr/mån
35 GB 20 kr/mån i 4 mån, därefter 220 kr/mån
75 GB 20 kr/mån i 4 mån, därefter 300 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med Vimlas barnabonnemang är att de erbjuder abonnemang till billiga priser. En annan fördel är att de har flera olika barnabonnemang vilket gör det lätt att hitta ett abonnemang som passar ens behov och önskemål.

Nackdelar

En nackdel med barnabonnemang från Vimla är att de inte erbjuder något abonnemang med obegränsad surf. Detta är något som många barn önskar, särskilt om de använder mobilen för att streama filmer och serier eller att spela spel vilket kräver mycket surf.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Comviq

Comviq är en populär och välkänd operatör som erbjuder flera olika barnabonnemang. Deras billigaste abonnemang för barn kostar 95 kronor i månaden. I detta abonnemang ingår 200 samtalsminuter, 2000 sms och mms samt 6 GB surf varje månad.

Utöver detta erbjuder Comviq tre barnabonnemang där fria samtal och fria sms och mms ingår i abonnemanget. Det största barnabonnemanget Comviq erbjuder kostar 275 kronor i månaden. I det ingår 50 GB surf varje månad.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
2 GB 115 kr/mån
10 GB 145 kr/mån
20 GB 195 kr/mån
40 GB 225 kr/mån
60 GB 295 kr/mån
100 GB 345 kr/mån

Fördelar

En fördel med Comviq är att deras största barnabonnemang har en relativt stor surfpott. En annan fördel är att de erbjuder fyra olika barnabonnemang vilket gör att kunden har flera alternativ att välja mellan.

Nackdelar

En nackdel med barnabonneamng från Comviq är att deras abonnemang inte är så flexibla. Antingen får man mycket surf och fria samtal, eller lite av båda. Vill man exempelvis ha mycket surf men inte betala för fria samtal så finns inte detta alternativ hos Comviq.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Fello

Fello är en modern operatör som erbjuder barnabonnemang för barn och ungdomar under 18 år. I deras billigaste barnabonnemang ingår 3 GB surf och det kostar 95 kronor i månaden.

Fello erbjuder ytterligare tre barnabonnemang med 10, 18 respektive 32 GB surf varje månad. Deras dyraste abonnemang kostar 245 kronor i månaden.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
6 GB 47.5 kr/mån i 2 mån, därefter 95 kr/mån
28 GB 77.5 kr/mån i 2 mån, därefter 155 kr/mån
44 GB 102.5 kr/mån i 2 mån, därefter 205 kr/mån
70 GB 132.5 kr/mån i 2 mån, därefter 265 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med Fello barnabonnemang är att de erbjuder fyra olika alternativ vilket gör det lätt att hitta ett abonnemang som passar ens behov och budget. En annan fördel är att deras abonnemang ligger bra till prismässigt jämfört med hos många konkurrenter.

Nackdelar

En nackdel med Fellos barnabonnemang är att de inte erbjuder något abonnemang med obegränsad surf. I deras största abonnemang ingår endast 32 GB surf per månad. Detta är en surfmängd som inte räcker för ett barn som spelar spel eller streamar serier ofta.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Hallon

Hallon är en operatör som fokuserar på låga priser och som erbjuder barnabonnemang till alla barn och ungdomar som är under 18 år. Alla barnabonnemang från Hallon inkluderar fria samtal och sms samt möjligheten att spara surf. Hallons abonnemang har dessutom inte någon bindningstid.

Hallon erbjuder fem olika barnabonnemang där priset och mängden surf som ingår skiljer sig åt. Deras största barnabonnemang kostar 349 kronor i månaden och i det ingår 200 GB surf. Hallons billigaste barnabonnemang kostar 109 kronor i månaden och i det ingår 8 GB surf varje månad.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
10 GB 19 kr/mån i 4 mån, därefter 109 kr/mån
20 GB 29 kr/mån i 4 mån, därefter 159 kr/mån
50 GB 59 kr/mån i 4 mån, därefter 259 kr/mån
100 GB 69 kr/mån i 4 mån, därefter 309 kr/mån
200 GB 79 kr/mån i 4 mån, därefter 359 kr/mån

Fördelar

En fördel med Hallon är att operatören låter kunden spara surf även om man har ett barnabonnemang. Detta är en uppskattad funktion eftersom man då kan spara mer surf till en månad då man behöver den bättre.

Nackdelar

En nackdel med Hallons barnabonnemang är att de inte erbjuder något alternativ med obegränsad surf. Deras största abonnemang inkluderar 200 GB surf vilket är mycket, men vissa vill ha obegränsad surf och det alternativet erbjuder inte Hallon.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Chilimobil

Chilimobil erbjuder mobilabonnemang med fri surf som passar bra för såväl vuxna som barn. När man tecknar ett mobilabonnemang hos Chilimobil ingår alltid obegränsad surf, den enda skillnaden mellan deras olika abonnemang är vilken surfhastighet som ingår.

Det billigaste barnabonnemang som Chilimobil erbjuder inkluderar surf med en hastighet av 1 Mbit per sekund och kostar 129 kronor i månaden. Chilimobil erbjuder också ytterligare tre abonnemang där det dyraste inkluderar surf i högsta möjliga hastighet och kostar 399 kronor i månaden.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
Fri surf - 1 Mbit/s 149 kr/mån i 2 mån, därefter 179 kr/mån
100 GB 229 kr/mån i 3 mån, därefter 279 kr/mån
Fri surf - 10 Mbit/s 299 kr/mån
Fri surf - 100 Mbit/s 299 kr/mån i 2 mån, därefter 349 kr/mån
Fri surf 299 kr/mån i 2 mån, därefter 399 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med ett barnabonnemang hos Chilimobil är att fri surf alltid ingår. En annan fördel är att priserna ligger relativt lågt vilket gör att de passar bra för alla som vill ha ett billigt abonnemang med obegränsad surf.

Nackdelar

En nackdel med Chilimobil är att de inte har några rabatterade priser för barn. Även om deras abonnemang passar väldigt bra för barn så betalar man samma pris för ett abonnemang oavsett om det är för ett barn eller en vuxen.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här jämför du mobilabonnemang för barn och väljer rätt

När man ska jämföra mobilabonnemang för barn finns det ett antal viktiga faktorer att ta hänsyn till. Att se över och jämföra dessa underlättar för att du ska välja det mobilabonnemang för barn som passar bäst utifrån dina önskemål och behov samt din budget.

Här är några av de viktigaste sakerna att tänka på när du jämför mobilabonnemang för barn.

Priset

Först och främst är det givetvis viktigt att se över priset. Olika operatörer erbjuder olika priser så om man jämför flera operatörer kan man hitta riktiga fynd. Exempelvis så kan man hitta två likvärdiga abonnemang sett till vad som ingår för olika priser och man kan på så vis spara en slant genom att välja det abonnemang som är billigast.

Det är också viktigt att fundera kring hur stor budget man har. Om man har en liten budget kan det löna sig att titta närmare på de billigare barnabonnemangen som finns på marknaden. Man bör dock ha i åtanke att de abonnemang som är billigast ofta har en mindre surfpott eller tillåter surf i lägre hastigheter än vad de dyrare abonnemangen gör.

Surfmängd

Utöver priset så är det också viktigt att fundera kring vilken surfmängd man vill har behov av. Ett barn som använder mobilen för att titta på serier och filmer eller för att spela onlinespel gör av med mer surf än ett barn som bara använder telefonens surf för att besöka olika hemsidor. Barnens behov av surf kan därför se mycket olika ut.

Här är det värt att fundera kring hur stor surfmängd du har behov av. Vissa operatörer som till exempel Chilimobil erbjuder obegränsad surf till relativt billiga priser. Dock är surfhastigheten på dessa abonnemang begränsad.

Surfhastighet

Slutligen är det värt att titta närmare på vilken surfhastighet som ingår i det barnabonneamnget man funderar på att teckna. Hur snabbt man kan surfa med ett barnabonnemang skiljer sig mycket mellan olika operatörer.

Om man bara ska använda telefonens surf för att gå in på hemsidor och svara på mail så räcker det förmodligen gott med en lägre surfhastighet. Vill man däremot kunna spela onlinespel eller streama en tv-serie via telefonen krävs en surfhastighet på minst 100 Mbit per sekund.

Sammanfattning

När man jämför mobilabonnemang för barn är det viktigt att titta på flera olika operatörers erbjudanden och jämföra deras olika abonnemang och priser. Det är också en god idé att se över hur stor surfmängd som ingår i de olika abonnemangen.

En sista sak som man inte får glömma att jämföra är vilken hastighet man får surfa i. Ju högre surfhastighet, desto lättare är det att spela spel eller titta på film direkt i telefonen.

Frågor och svar

Hur mycket kostar ett barnabonnemang?

Priset skiljer sig mellan olika abonnemang och olika operatörer. Ju mer surf som ingår, ju dyrare blir abonnemanget vanligtvis. Ett barnabonnemang kan kosta allt mellan 90 och 399 kronor i månaden.

Kan jag skaffa ett barnabonnemang med obegränsad surf?

Ja, det finns operatörer som erbjuder barnabonnemang med obegränsad surf. En sådan är Chilimobil. Deras billigaste abonnemang för barn med obegränsad surf kostar 129 kronor i månaden.

Hur gammal måste man vara för att få ha ett barnabonnemang?

De flesta operatörerna erbjuder barnabonnemang för alla barn och ungdomar som är under 18 år.

Går det att teckna ett barnabonnemang utan bindningstid?

Ja, flera operatörer erbjuder barnabonnemang utan bindningstid. En operatör som erbjuder populära barnabonnemang utan bindningstid är Vimla.

Operatörer vi jämför