Jämför streamingtjänster 2024

Streamingtjänster blir mer och mer populära för var dag som går och de erbjuder ett enkelt och smidigt sätt att titta på filmer och TV-serier direkt på din dator, TV eller mobiltelefon. Genom att prenumerera på en streamingtjänst får du tillgång till ett stort utbud av filmer och serier som du kan titta på när som helst och var som helst. Nu för tiden finns det en stor mängd olika streamingtjänster att välja mellan och utbudet av filmer och serier varierar mellan de olika tjänsterna.

Bästa val i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd streamingtjänster och presenterar här vår lista över de bästa streamingtjänsterna för juni 2024.

Bästa streamingtjänst #1

På plats 1 hittar vi Disney+.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa streamingtjänst #2

På plats 2 hittar vi Netflix.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa streamingtjänst #3

På plats 3 hittar vi Viaplay.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa streamingtjänster i Sverige

1. Disney+

Disney+ är en relativt ny streamingtjänst som lanserades först 2019 och drivs av Disney. Tjänsten erbjuder ett brett utbud av filmer, TV-serier och dokumentärer från Disney, Pixar, Marvel och National Geographic. Förutom sitt stora utbud av innehåll har Disney+ också skapat flera egna originalserier och filmer exklusivt för plattformen, såsom The Mandalorian och WandaVision.

Fördelar

Disney+ har ett mycket stort utbud av filmer och serier från Disney, Pixar, Marvel och National Geographic. Disney+ är inriktat på familjer och innehållet är anpassat och lämpligt för alla åldrar, vilket gör det till ett bra alternativ för familjer som vill titta på innehåll tillsammans.

Nackdelar

Även om Disney+ har ett brett utbud av innehåll från sina egna varumärken, kan utbudet av andra filmer och serier upplevas något begränsat och till skillnad från många andra streamingtjänster erbjuder inte Disney+ någon gratis provperiod.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Netflix

Netflix är en av de populäraste streamingtjänsterna i världen och erbjuder därmed också ett mycket brett utbud av filmer, serier, dokumentärer och annat innehåll. Netflix har även skapat en mängd olika egenproducerade filmer och serier, till exempel de populära serierna Stranger Things och House of Cards.

Fördelar

Förutom sitt breda utbud med stora valmöjligheter, så erbjuder Netflix också en mängd olika prenumerationsalternativ med olika prisnivåer. Det finns till exempel abonnemang för HD, Full HD eller så kallad Ultra HD (4K).

Nackdelar

En av de stora nackdelarna med Netflix är att de har geografiska begränsningar. Innehållet varierar beroende på vilket land eller region du befinner dig i. Detta leder till att användare inte kan se vissa filmer och serier som är tillgängliga i andra länder.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Viaplay

Viaplay är en populär streamingtjänst som erbjuder ett brett utbud av filmer, TV-serier, sport och annat innehåll. Tjänsten ägs av Nent Group och är tillgänglig i flera nordiska länder, såsom Sverige, Norge, Danmark och Finland. Viaplay har också skapat flera egna filmer och originalserier som endast finns tillgängliga på Viaplay, till exempel den svenska serien “Älska mig” och “Heder”.

Fördelar

Viaplay erbjuder ett mycket stort utbud av sportinnehåll, inklusive livessändningar. Här briljerar Viaplay! Med Viaplay Sport ser du alla matcher från Premier League, Conference League, engelska FA Cupen och tyska Bundesliga. Du kan även följa NHL, UFC, Formel 1, golf, handboll och mycket mer.

Nackdelar

Viaplay Sport erbjuder väldigt mycket, men det är också aningen dyrt.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Cmore

C More erbjuder filmer, serier, sport, TV-kanaler och TV-program från TV4-kanalerna. Här får du allt samlat under en och samma tjänst och du väljer bland olika innehållspaket. C More satsar stort på svenska och nordiska dramatitlar och sporträttigheter och engagerar tittare i Sverige, Finland, Norge och Danmark. C More är en del av Telia Company.

Fördelar

Förutom film och serier från hela världen, erbjuder C More exklusiva sportsändningar från många av de stora internationella ligorna. Här hittar du också otaliga timmar reality från Hayu (streamingtjänst för reality tv) och innehåll från SF-kids. C More är också den enda som sänder linjära TV-kanaler och reklamfritt innehåll från TV4.

Nackdelar

C More är ganska snåla med hur många enheter som samtidigt kan vara inloggade på ett konto. För C More Standard kan max en enhet streama. För C More Store och C More Premium kan som mest vara inloggad med två enheter samtidigt - med begränsningen på en stream för varje enskild sportsändning.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Discovery+

Discovery+ lanserades som Dplay 2015, men har därefter bytt namn till Discovery+. Tjänsten erbjuder sport, filmer och serier och inkluderar program från Kanal 5, Discovery Channel, Kanal 9, Eurosport, Kanal 11, Animal Planet, TLC och ID.

Fördelar

Discovery+ erbjuder en stor mängd unikt innehåll från flertalet TV-kanaler och som användare kan man även välja bland en mängd flexibla abonnemang, såsom reklamfria eller reklamstödda alternativ.

Nackdelar

Discovery+ erbjuder tre olika abonnemangspaket, varav det billigaste är med reklam. Vill du undvika reklam, måste du välja det mellersta paketet eller det dyrare sportpaketet.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här jämför du abonnemang på streamingtjänster

För att du ska kunna hitta den bästa streamingtjänsten som passar dig och dina behov bäst, följer här några väl valda ord om hur man bäst går tillväga:

Behov

Innan du börjar jämföra abonnemang, ta dig tid och fundera över vad det är du verkligen vill ha. Vilka program eller filmer vill du titta på? Vilken typ av innehåll är du mest intresserad av? Hur många personer kommer att använda kontot? Genom att tänka på detta, är det större chans att du blir nöjd med ditt val av streamingtjänst.

Jämför innehåll

Titta på vilket innehåll som erbjuds på de olika streamingtjänsterna. Vilka program och filmer är tillgängliga på varje tjänst? Finns det exklusivt innehåll på någon av tjänsterna som du är intresserad av? Vilka streamingtjänster erbjuder det du mest eftertraktar?

Jämför priser

Titta på priserna för abonnemangen på de olika streamingtjänsterna. Vilken av dessa erbjuder mest valuta för pengarna? Tänk också på att vissa tjänster kan erbjuda olika prispaket och därmed olika mängd och kvalitet på utbudet.

Användarupplevelse

Titta på hur enkelt det är att använda varje tjänst. Finns det funktioner som hjälper dig att hitta det du vill titta på? Hur lätt är det att navigera mellan olika program och filmer? Se till att du väljer en tjänst som är enkel och bekväm att använda för alla som ska använda tjänsten.

Tillgänglighet

Kontrollera vilka enheter som stöds av varje streamingtjänst. Finns det en app för din smart-TV eller din mobiltelefon? Kan du använda tjänsten på din dator? Ju mer tillgänglig en streamingtjänst är, desto lättare blir det att använda den.

Recensioner

Läs recensioner och feedback från andra användare om varje streamingtjänst. Vilken streamingtjänst får de bästa recensionerna? Vilka för- och nackdelar finns det? Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en så nyanserad bild som möjligt.

Sammanfattning av att jämföra streamingtjänster

Följer du dessa råd är chansen stor att du hittar den streamingtjänst som passar dig allra bäst. Det finns lite att tänka på, men det finns även mycket information att hämta om respektive tjänst. Tänk på behovet, jämför innehåll och jämför priser. Tänk på användarupplevelsen och om streamingtjänsten är tillgänglig på de enheter du önskar använda, och läs recensioner av andra användare för att skapa dig en uppfattning om vilken tjänst som är ditt bästa alternativ.

Frågor och svar

Vad ska man tänka på när man ska köpa en streamingtjänst?

Det är viktigt att tänka på vilket behov du har, vilket innehåll är du intresserad av? Andra aspekter att ta hänsyn till är priset, användarupplevelse, tillgänglighet och vilka recensioner andra användare har gett tjänsten. Med goda recensioner ökar chansen att du blir nöjd med ditt köp.

Vilka streamingtjänster är populära just nu?

Netflix är den största streamingplattformen på marknaden. Andra populära streamingtjänster är Disney+. Viaplay, C More och Discovery+.

Har Viaplay sportpaket?

Ja, Viaplay har flera olika sportpaket. Med Viaplay Sport ser du alla matcher från Premier League, Conference League, engelska FA Cupen och tyska Bundesliga. Du kan även följa NHL, UFC, Formel 1, golf, handboll och mycket mer.

Vad är en streamingtjänst?

Streaming är inte samma sak som nedladdning. Streamar du, tittar du i realtid och du behöver inte ladda ner innehållet till din dator eller mobil.

Operatörer vi jämför