Jämför mobilabonnemang med obegränsad surf 2024

När man skaffar ett mobilabonnemang är det härligt att teckna ett med obegränsad surf så att man aldrig behöver oroa sig för att ens surfpott ska ta slut. Men hur hittar man egentligen det bästa abonnemanget med fri surf? I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om mobilabonnemang med obegränsad surf.

Bästa val i juli 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd mobilabonnemang med obegränsad surf och presenterar här vår lista över de bästa mobilabonnemangen för juli 2024.

Bästa obegränsat #1

På plats 1 hittar vi Chilimobil.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa obegränsat #2

På plats 2 hittar vi Tre.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa obegränsat #3

På plats 3 hittar vi Tele2.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa mobilabonnemang med obegränsad surf

1. Chilimobil

Chilimobil är en populär operatör som erbjuder flera olika mobilabonnemang med obegränsad surf. Något som är unikt med Chilimobil är att obegränsad surf ingår i alla deras abonnemang. Det som skiljer abonnemangen åt är vilken surfhastighet som ingår.

In det största abonnemanget som Chilimobil erbjuder så ingår surf i högsta möjliga hastighet. Detta abonnemang kostar 399 kronor i månaden. Det billigaste abonnemanget som Chilimobil erbjuder kostar 129 kronor i månaden och då ingår obegränsad surf med en hastighet av 1 Mbit per sekund.

Chilimobil erbjuder dessutom ett abonnemang där surf in en hastighet av upp till 10 Mbit per sekund ingår till priset 299 kronor i månaden. Slutligen har de också ett abonnemang där surfhastigheten uppgår till 100 Mbit per sekund för 349 kronor i månaden.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
Fri surf - 1 Mbit/s 149 kr/mån i 2 mån, därefter 179 kr/mån
Fri surf - 10 Mbit/s 299 kr/mån
Fri surf - 100 Mbit/s 299 kr/mån i 2 mån, därefter 349 kr/mån
Fri surf 299 kr/mån i 2 mån, därefter 399 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med Chilimobil är att de erbjuder flera olika mobilabonnemang med obegränsad surf. Det gör det enkelt för kunden att välja ett abonnemang med fri surf anpassat efter den surfhastighet kunden önskar.

Nackdelar

En nackdel med Chilimobil är att man som mest får ta med 25 GB surf om man reser till ett annat EU-land. Flera andra operatörer låter kunden ta med 40-50 GB surf per månad till andra EU-länder.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Tre

Tre är en operatör som erbjuder ett väldigt prisvärd mobilabonnemang med obegränsad surf. Med Tres mobilabonnemang får man obegränsad surf för bara 399 kronor i månaden.

Tres mobilabonnemang med obegränsad surf är även väldigt bra att ta med sig på resan eftersom Tre låter kunden surfa upp till 60 GB/mån till samma pris som hemma i över 80 länder. Tres mobilabonnemang med fri surf har heller ingen bindningstid.

En annan sak som är bra att känna till för den som funderar på att teckna ett mobilabonnemang med obegränsad surf hos Tre är att de erbjuder surf via 5G-nätet. Detta bäddar för snabb surf med en bra täckning.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
Fri surf 429 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med Tre är att man får surfa via 5G-nätet med deras mobilabonnemang med obegränsad surf. En annan fördel är att abonnemanget går att teckna till ett väldigt bra pris.

Nackdelar

En nackdel med ett mobilabonnemang med fri surf från Tre är att det bara finns ett alternativ att välja mellan. Andra operatörer erbjuder olika paket med olika surfhastigheter men hos Tre finns bara ett abonnemang med obegränsad surf.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Tele2

Hos Tele2 kan alla kunder som vill teckna ett mobilabonnemang med obegränsad surf välja mellan tre olika paket där detta ingår. Tele2:s billigaste mobilabonnemang med obegränsad surf går under namnet “Obegränsad Snabb” och kostar 399 kronor i månaden. I det abonnemanget ingår fri surf i en hastighet upp till 100 Mbit per sekund inom Sverige samt 30 GB mobildata inom EU/EES varje månad.

Nästa nivå mobilabonnemang med obegränsad surf hos Tele2 heter “Obegränsad Snabbare” och kostar 499 kronor per månad. I det abonnemanget ingår surf via 5G-nätet i upp till 250 Mbit per sekund samt 40 GB mobildata inom EU/EES plus 26 länder i övriga världen.

Det största mobilabonnemang med obegränsad surf som Tele2 erbjuder heter “Obegränsad Snabbast och kostar 599 kronor i månaden. I det abonnemanget ingår bland annat surf via 5G-nätet i upp till 1000 Mbit per sekund samt ett abonnemang för smartwatch och 21 tv-kanaler.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
Fri surf - 100 Mbit/s 429 kr/mån
Fri surf - 250 Mbit/s 529 kr/mån
Fri surf 629 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med mobilabonnemang med fri surf hos Tele2 är att surf via 5G-nätet ingår. Detta ingår att kunderna kan surfa blixtsnabbt och använda flera enheter samtidigt. En annan fördel är att Tele2 låter kunderna ta med mycket surf utomlands.

Nackdelar

En nackdel med Tele2:s mobilabonnemang med obegränsad surf är att priset ligger relativt högt för deras största abonnemang. En annan nackdel är att ingen mobiltelefon ingår när man tecknar ett abonnemang med fri surf.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Telenor

Telenor är en operatör med eget nät som erbjuder två olika mobilabonnemang med obegränsad surf. Deras billigaste abonnemang med fri surf heter “Obegränsat” och i det abonnemanget ingår obegränsad surf för en användare. Med abonnemanget “Obegränsat” får man surfa via 5G-nätet och abonnemanget kostar 449 kronor i månaden.

Det största abonnemanget med obegränsad surf heter “Obegränsat Plus” och i det ingår fri surf för en användare men man kan när man vill lägga till fler användare och dela på surfen. Även med detta abonnemang surfar man via 5G-nätet. Telenors abonnemang “Obegränsat Plus” kostar 569 kronor i månaden.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
Fri surf - 250 Mbit/s 449 kr/mån
Fri surf 549 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med Telenor är att man surfar via 5G-nätet när man tecknar ett mobilabonnemang med obegränsad surf hos dem. En annan stor fördel är att man kan bjuda in fler personer till abonnemanget när man tecknat “Obegränsat Plus”.

Nackdelar

En nackdel med mobilabonnemang med obegränsad surf från Telenor är att priserna ligger ganska högt jämfört med hos många konkurrenter. För att få ner priserna behöver man teckna abonnemang med bindningstid på minst 24 månader.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Telia

Telia är en stor och välkänd operatör som erbjuder mobilabonnemang med obegränsad surf där även abonnemang hos streamingtjänster ingår. Med Telias största mobilabonnemang med obegränsad surf utöver surf via 5G-nätet även konton hos Netflix, HBO Max och C More. Detta abonnemang heter “Obegränsad Premium” och kostar 729 kronor i månaden.

Telia har utöver Premium-abonnemanget ytterligare tre olika mobilabonnemang med obegränsad surf. “Obegränsad Netflix & C More” kostar 669 kronor i månaden och som namnet antyder ingår både Netflix och C More.

Abonnemanget “Obegränsad HBO Max & C More” kostar 649 kronor i månaden och i det ingår konton hos både HBO Max och C More samt surf via 5G-nätet.

Det billigaste mobilabonnemanget med obegränsad surf som Telia erbjuder kostar 609 kronor i månaden och då ingår även streaming via C More.

Fria samtal/sms ingår i abonnemangen nedan och priserna är utan bindningstid.

Surf Erbjudande
Fri surf - 100 Mbit/s 469 kr/mån
Fri surf 569 kr/mån

Fördelar

En stor fördel med Telia är att ett eller flera konton hos olika streamingtjänster ingår i alla deras mobilabonnemang med obegränsad surf. En annan stor fördel är att man surfar snabbt hos Telia tack vare att de har ett eget nät med tillgång till 5G.

Nackdelar

En nackdel med Telias mobilabonnemang med obegränsad surf är att priset ligger högre än hos i princip samtliga konkurrenter. En annan nackdel är att man inte har möjligheten att välja ett abonnemang utan streamingtjänster för att få ned priset.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här jämför du mobilabonnemang med obegränsad surf och väljer rätt

När man jämför olika mobilabonnemang med obegränsad surf är det flera faktorer som man bör ha i åtanke för att hitta det abonnemang som passar ens behov och budget bäst. En sak som är viktig är att titta på de olika erbjudanden som finns hos flera olika operatörer för att kunna jämföra abonnemangen i sin helhet.

Här nedan listar vi de viktigaste sakerna att hålla koll på när det gäller att jämföra mobilabonnemang med obegränsad surf.

Surfhastighet

Något som är väldigt viktigt att veta innan man tecknar ett mobilabonnemang med obegränsad surf är hur snabb surfhastighet man vill ha. Hos vissa operatörer som till exempel Chilimobil kan man välja mellan olika abonnemang där olika surfhastigheter ingår.

Om man bara använder telefonen för att surfa bland olika hemsidor och läsa mail så kan deras abonnemang med lägst surfhastighet passa bra. Hos Chilimobil kostar detta abonnemang 129 kronor i månaden och då ingår surf i en hastighet av 1 Mbit per sekund.

Om man vill göra saker som kräver mer surf än så, till exempel att titta på film eller serier direkt i mobilen eller spela spel, så behöver man med all sannolikhet ett abonnemang med högre surfhastighet än så.

En annan faktor som kan påverka hur snabbt man surfar är om man har möjlighet att surfa via 5G-nätet. Detta erbjuder bland annat Telia, Tre och Telenor.

Streamingtjänster

Om man tittar mycket på film och serier så kan det vara värt att teckna ett mobilabonnemang med obegränsad surf där en eller flera streamingtjänster ingår. En operatör som erbjuder detta är Telia. I alla deras abonnemang med obegränsad surf ingår ett konto hos C More.

I deras större abonnemang med obegränsad surf kan man dessutom välja till såväl Netflix som HBO Max. Att teckna ett sådant abonnemang kan visa sig mycket prisvärt eftersom kostnaden för att teckna ett abonnemang för mobil med streamingtjänster på köpet oftast är billigare än att teckna dessa abonnemang var för sig.

Priset

Det är också viktigt att fundera kring hur stor budget du har. Om du har en större budget har du möjlighet att teckna ett dyrare abonnemang där flera saker ingår. I de större abonnemangen med obegränsad surf som de olika operatörerna erbjuder så kan man få allt från streamingtjänster på köpet till möjlighet att lägga till fler personer i abonnemanget till ett billigt pris.

Om du däremot har en mindre budget men ändå vill ha ett abonnemang med obegränsad surf kan det vara värt att titta efter ett sådant med lägre surfhastighet eftersom dessa normalt sett är billigare.

Sammanfattning

När man jämför mobilabonnemang med obegränsad surf är det viktigt att tänka på flera saker. Först och främst vilken surfhastighet man vill ha. Om man har en högre surfhastighet blir det möjligt att exempelvis titta på filmer eller spela spel i telefonen.

Det är också viktigt att fundera kring om man vill ha ett premiumpaket där streamingtjänster ingår på köpet. Slutligen är det som alltid värt att jämföra priset hos de olika operatörerna.

Frågor och svar

Vilka streamingtjänster ingår när jag tecknar ett mobilabonnemang med obegränsad surf hos Telia?

Det beror på vilket abonnemang du väljer. I alla Telias mobilabonnemang med obegränsad surf ingår C More. Du har även möjlighet att välja till Netflix och HBO Max.

Kan jag surfa obegränsat via 5G-nätet?

Ja, flera operatörer erbjuder mobilabonnemang med obegränsad surf via 5G-nätet. Bland annat Tre, Telenor och Telia, för att nämna några.

Vilken hastighet surfar man i när man har ett mobilabonnemang med obegränsad surf?

Hur hög surfhastigheten är skiljer sig mellan olika operatörer. Vissa operatörer som Chilimobil erbjuder flera olika abonnemang där kunden kan välja mellan olika surfhastigheter.

Vilket mobilabonnemang med obegränsad surf är billigast?

Chilimobil erbjuder det billigaste mobilabonnemanget med obegränsad surf. I det ingår surf till en hastighet av 1 Mbit per sekund för 129 kronor i månaden.

Operatörer vi jämför