Jämför mobilt bredband för företag 2024

Att skaffa mobilt bredband för företag är ett bra sätt att få billigt mobilt bredband på jobbet. Det finns många olika operatörer som erbjuder mobilt bredband för företag och det är enkelt att hitta bra erbjudanden. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver känna till om de olika operatörerna som erbjuder mobilt bredband för företag.

Bästa val i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd mobila bredband för företag och presenterar här vår lista över de bästa mobila bredbanden för juni 2024.

Bästa för företag #1

På plats 1 hittar vi Hallon.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa för företag #2

På plats 2 hittar vi Chilimobil.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa för företag #3

På plats 3 hittar vi Tre.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Bästa mobilt bredband för företag

1. Hallon

Hallon är en operatör som gjort sig känd för sina låga priser. De erbjuder mobilt bredband för företag för så lite som 49 kronor i månaden. Det priset gäller om man tecknar deras abonnemang där 2 GB surf varje månad ingår.

Totalt har Hallon fyra olika abonnemang när det gäller mobilt bredband för företag. Deras största sådana abonnemang kostar 299 kronor i månaden och då ingår 200 GB surf varje månad.

Fördelar

En stor fördel med Hallons mobila bredband för företag är priset. Hallon passar alla med liten budget som vill ha ett billigt mobilt bredband.

Nackdelar

En nackdel med Hallons mobila bredband för företag är begränsningarna. Hallon erbjuder inget abonnemang med obegränsad surf.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Chilimobil

Chilimobil är en operatör som erbjuder mobila bredband för företag, bland mycket annat. Något som är unikt med Chilimobils mobila bredband för företag är att obegränsad surf ingår i alla deras abonnemang.

Det som skiljer abonnemangen åt är – förutom priset – hur hög hastighet man får surfa i. Med Chilimobils billigaste abonnemang är hastigheten 10 Mbit/s och abonnemanget kostar 349 kronor i månaden.

Ett steg upp kostar abonnemanget 449 kronor i månaden och man får då surfa i upp till 100 Mbit per sekund. Det största abonnemanget som Chilimobil erbjuder inkluderar surf i högsta möjliga hastighet. Det största abonnemanget kostar 499 kronor i månaden.

Fördelar

En stor fördel med mobilt bredband för företag från Chilimobil är att obegränsad surf alltid ingår. En annan fördel är att man kan surfa i höga hastigheter.

Nackdelar

En nackdel med mobilt bredband för företag från Chilimobil är priset. Det ligger aningen högre än de billigaste abonnemangen på marknaden.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Tre

Tre erbjuder bredband med 5G-fart för företag. Med ett mobilt bredband för företag från Tre kan man surfa i över 1000 Mbit per sekund vid optimala förhållanden.

Att teckna mobilt bredband för företag hos Tre kostar 249 kronor i månaden. Det priset gäller i högst 24 månader, därefter kostar det 299 kronor i månaden. Tre erbjuder också möjligheten att få ett mobilt bredband för företag med router på köpet, men då kostar det extra.

Fördelar

En stor fördel med mobilt bredband för företag från Tre är hastigheten. Man surfar blixtsnabbt via 5G-nätet och kan komma upp i hastigheter över 1000 Mbit per sekund.

Nackdelar

En nackdel med mobilt bredband för företag från Tre är priset. Det ligger en bit högre än de billigaste abonnemangen på marknaden.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Telenor

Telenor är en operatör som erbjuder två olika abonnemang gällande mobilt bredband för företag. Deras största abonnemang inkluderar obegränsad surf och kostar 399 kronor i månaden.

Det billigaste mobila bredbandet för företag som Telenor erbjuder innehåller 20 GB surf i månaden. Det abonnemanget kostar 249 kronor i månaden. Med Telenors mobila bredband för företag kan man surfa på såväl 4G- som 5G-nätet.

Fördelar

En stor fördel med Telenors mobila bredband för företag är att man kan surfa via 5G-nätet. En annan fördel är att de erbjuder ett abonnemang med obegränsad surf.

Nackdelar

En nackdel med mobilt bredband från Telenor är att de inte erbjuder särskilt många alternativ när det gäller abonnemang. Flera andra operatörer erbjuder fler än två abonnemang.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Tele2

Tele2 är en operatör som erbjuder mobilt bredband för företag med mycket surf. När man tecknar ett företagsabonnemang gällande mobilt bredband hos Tele2 kan man välja mellan två abonnemang.

Deras största abonnemang innehåller obegränsad surf och har stöd för 5G. Det abonnemanget heter Obegränsad och kostar 399 kronor i månaden. Deras billigare abonnemang innehåller 50 GB surf och kostar 249 kronor.

Fördelar

En stor fördel med mobilt bredband för företag från Tele2 är att de har stöd för 5G. En annan fördel är att stora surfmängder ingår i abonnemangen från Tele2.

Nackdelar

En nackdel med Tele2:s mobila bredband för företag är att det bara finns två olika abonnemang att välja mellan. Tele2 erbjuder inte något billigt abonnemang med liten surfpott.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

6. Telia

Telia är en operatör som enligt sig själva erbjuder Sveriges snabbaste mobila bredband. Det har gjort dem väldigt populära bland företagare som arbetar mycket på distans. Telia erbjuder två olika abonnemang när det gäller mobilt bredband för företag. I deras billigaste abonnemang ingår 50 GB surf i månaden och det kostar 299 kronor i månaden.

Alla Telias abonnemang har stöd för 5G-surf. Om man tecknar ett abonnemang för mobilt bredband för företag hos Telia och väljer en bindningstid på 24 månader eller mer så får man dessutom en router på köpet.

Fördelar

En stor fördel med Telias mobila bredband för företag är att man får otroligt bra täckning via Telias egna nät. En annan fördel är att Telias mobila bredband för företag har stöd för 5G.

Nackdelar

En nackdel med mobilt bredband för företag från Telia är priset. För den som vill ha ett alternativ som passar en liten budget passar andra operatörers billiga abonnemang bättre.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Så här jämför du mobilt bredband för företag och väljer rätt

Det finns flera saker att titta närmare på när man jämför mobilt bredband för företag. En sak som är viktig att ha i åtanke är att man ofta använder internet en väldigt stor del av arbetsdagen. Det kan därför vara en bra idé att säkerställa att man väljer ett mobilt bredband för företag som fungerar tillräckligt bra för att arbetet ska flyta på problemfritt.

Här nedan listar vi tre av de viktigaste sakerna att titta närmare på när du jämför olika operatörers mobila bredband för företag.

Priset

Något som alltid är viktigt är priset. Eftersom ett mobilt bredband för företag tecknas som ett abonnemang som betalas varje månad så är det viktigt att välja en månadskostnad som du och ditt företag känner er bekväma med.

När man har bestämt ungefär vad man vill ska ingå i sitt mobila bredband för företag så är det en bra idé att jämföra olika operatörernas erbjudanden och se var prisnivån ligger. En sak som är viktig att ha i åtanke är att ju högre surfmängd som ingår i abonnemanget, desto dyrare blir i regel priset.

Hastigheten

En annan sak som är viktig att titta närmare på när man ska teckna ett abonnemang gällande mobilt bredband för företag är vilken surfhastighet som ingår. Hur snabbt man kan surfa skiljer sig mycket mellan olika operatörer samt mellan olika abonnemang, så här gäller det att titta noga och göra sin research.

Något som är viktigt att tänka på är hur pass snabb hastighet man behöver. Om man behöver visa filmer eller filmklipp när man arbetar så kan man behöva ett abonnemang med hög surfhastighet. Ska man bara använda sin uppkoppling för att surfa på webben och läsa mejl så klarar man sig ofta med en lägre surfhastighet.

Surfmängden

Slutligen är surfmängden något som man absolut behöver titta närmare på innan man tecknar ett abonnemang gällande mobilt bredband för företag.

På marknaden finns det allt från abonnemang med små surfpotter till abonnemang med obegränsad surf. De med en liten surfpott är i regel billigare.

Om man använder sitt mobila bredband en stor del av dagen eller om man är flera på kontoret som ska dela på ett mobilt bredband så är det ofta en bra idé att teckna ett abonnemang med en stor surfpott eller med obegränsad surf.

Sammanfattning

Det finns flera saker som man bör titta närmare på när man jämför mobilt bredband för företag. Givetvis är priset väldigt viktigt och för att säkerställa att man får bästa pris bör man därmed jämföra de olika operatörernas priser och erbjudanden.

Det är också viktigt att fundera kring hur ens behov av surf ser ut, så att man vet hur stor surfmängd man behöver samt hur snabb surfhastighet ens företag kräver för att kunna utföra sina uppgifter på internet.

Frågor och svar

Finns det snabbt mobilt bredband för företag?

Ja, flera operatörer erbjuder mobilt bredband för företag med surf i höga hastigheter. Ett bra exempel är Chili Mobil som har ett abonnemang som tillåter surf i högsta möjliga hastighet.

Får jag en router på köpet om jag skaffar mobilt bredband för företag?

Det är inget som ingår per automatik, men hos vissa operatörer som till exempel Tre och Telia har du möjlighet att få en router.

Erbjuder Telenor mobilt bredband för företag?

Ja, Telenor erbjuder två olika abonnemang gällande mobilt bredband för företag. Ett med en surfpott á 20 GB i månaden och ett med obegränsad surf.

Vilket mobilt bredband för företag är billigast?

Hallon erbjuder marknadens billigaste abonnemang med mobilt bredband för företag. Det kostar 49 kronor i månaden och då ingår 2 GB surf.

Operatörer vi jämför