Jämför mobilabonnemang med mobil 2024

Något många passar på att göra är att slå två flugor i en smäll och skaffa mobilabonnemang och mobil på samma gång. Det kan man enkelt göra genom att skaffa ett mobilabonnemang med mobil. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om det samt om operatörerna som erbjuder mobilabonnemang med mobil.

Bästa val i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd mobilabonnemang med mobil och presenterar här vår lista över de bästa mobilabonnemangen för februari 2024.

Bästa val vid ny mobil #1

På plats 1 hittar vi Hallon.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa val vid ny mobil #2

På plats 2 hittar vi Halebop.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bästa val vid ny mobil #3

På plats 3 hittar vi Comviq.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudande

Bäst i Sverige

Billigaste mobilabonnemang med mobil

Tryck på en mobil för att se alla priser.

Mobiltelefon Lägsta pris
Samsung Galaxy A14 162 kr/mån
Doro 731X 189 kr/mån
Doro 6881 189 kr/mån
Doro 5861 199 kr/mån
Samsung Galaxy A34 5G 222 kr/mån
Google Pixel 7a 232 kr/mån
Doro 8110 236 kr/mån
Samsung Galaxy A54 5G 242 kr/mån
OnePlus Nord CE 3 Lite 249 kr/mån
Samsung Galaxy Xcover 5 269 kr/mån
Sony Xperia 10 V 269 kr/mån
Apple iPhone SE 5G 282 kr/mån
Apple iPhone 12 292 kr/mån
Samsung Galaxy S22 5G 302 kr/mån
Samsung Galaxy S23 FE 302 kr/mån
Google Pixel 8 312 kr/mån
Google Pixel 7 Pro 329 kr/mån
Apple iPhone 13 332 kr/mån
Samsung Galaxy S24 342 kr/mån
Apple iPhone 14 382 kr/mån
Samsung Galaxy S23 5G 382 kr/mån
Google Pixel 8 Pro 399 kr/mån
Sony Xperia 5 V 409 kr/mån
OnePlus 11 5G 419 kr/mån
Samsung Galaxy S24+ 432 kr/mån
Xiaomi 12 437 kr/mån
Apple iPhone 15 442 kr/mån
Samsung Galaxy Z Flip5 449 kr/mån
Motorola Razr (2022) 459 kr/mån
Sony Xperia 1 V 469 kr/mån
Apple iPhone 15 Plus 482 kr/mån
Apple iPhone 14 Plus 489 kr/mån
Motorola razr 40 Ultra 489 kr/mån
Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 499 kr/mån
Samsung Galaxy S23+ 5G 502 kr/mån
Nothing Phone (2) 509 kr/mån
Apple iPhone 15 Pro 522 kr/mån
Samsung Galaxy S24 Ultra 522 kr/mån
Apple iPhone 15 Pro Max 629 kr/mån
Samsung Galaxy Z Fold5 729 kr/mån

Bästa mobilabonnemang med mobil

1. Hallon

Hallon är en operatör som erbjuder mobilabonnemang med mobil. Om man tecknar ett sådant hos Hallon kan man välja mellan flera olika mobiltelefoner från såväl Apple som Samsung.

Hallon har också mer ovanliga märken som Inseego och Xiaomi i sitt sortiment. När man tecknar ett mobilabonnemang med mobil hos Hallon kan man välja att lägga upp betalningen av mobilen på 36 månader.

I sitt sortiment har Hallon fem olika mobilabonnemang där man kan välja på allt från 5 GB surf i månaden till 100 GB surf i månaden.

Fördelar

En stor fördel med mobilabonnemang med mobil från Hallon är att Hallon har ett så stort utbud av mobiler som man kan välja mellan. Som kund kan man verkligen välja och vraka mellan flera olika modeller av iPhone eller Samsung Galaxy.

Nackdelar

En nackdel med mobilabonnemang med mobil från Hallon är att de inte erbjuder något mobilabonnemang med obegränsad surf. Om man till exempel lägger till en iPhone och vill surfa mycket samt streama filmer och serier så kan man inte göra det obegränsat hos Hallon.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

2. Halebop

Halebop är en operatör som erbjuder mobilabonnemang med mobil med räntefria avbetalningar via Telia Finance. I sitt sortiment har Halebop mängder av mobiltelefoner från tillverkarna Apple, Samsung, Sony eller Xiaomi.

När man tecknar ett mobilabonnemang med mobil hos Halebop så finns det massor av mobiler att välja till där man även kan lägga upp betalningen över 36 månader.

Halebop har fem olika mobilabonnemang i sitt sortiment. Det minsta inkluderar 2 GB surf och det största inkluderar 100 GB surf. När man tecknar ett mobilabonnemang med mobil hos Halebop så ingår telefoni via Telias stabila nät. Man får också möjlighet att spara oanvänd surf till senare.

Fördelar

En stor fördel med Halebops mobilabonnemang med mobil är att kunderna har möjlighet att betala av mobiltelefonen över 36 månader. En annan fördel är att Halebop använder Telias stabila nät.

Nackdelar

En nackdel med Halebops mobilabonnemang med mobil är att de inte erbjuder något abonnemang med obegränsad surf. Detta är något många som köper ny mobil efterfrågar men Halebop erbjuder det alltså inte.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

3. Comviq

Comviq är en operatör som erbjuder ett stort utbud av mobilabonnemang med mobil. I sitt sortiment har de ett enormt utbud av mobiler som kunderna kan välja och vraka mellan. De mest populära telefonerna är Samsung Galaxy i modellerna S22 och S23.

Comviq erbjuder också mobilabonnemang med mobiler från tillverkare som Xiaomi och Motorola samt flera olika modeller av iPhone. När det gäller själva mobilabonnemangen så finns fem olika alternativ hos Comviq där surfmängderna varierar från 4 GB surf till 100 GB i månaden.

Fördelar

En stor fördel med Comviq mobilabonnemang med mobil är att de har ett enormt utbud av mobiler att välja mellan. Genom att välja Comviq kan kunden enkelt välja till den mobilsort som kunden är intresserad av.

Nackdelar

En nackdel med Comviqs mobilabonnemang är att de inte erbjuder något mobilabonnemang med obegränsad surf. En annan nackdel är att vissa av mobilerna hos Comviq ligger högt i pris.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

4. Tele2

Tele2 är en operatör som erbjuder mobilabonnemang med mobil till bra priser. I sitt sortiment har Tele2 mobiltelefoner från fem olika tillverkare. Dessa är Samsung, Apple, Motorola, Sony och Xiaomi.

För att teckna ett mobilabonnemang med mobil hos Tele2 behöver man först välja vilken mobiltelefon man önskar få. När man har valt det går man vidare och väljer mellan fem olika abonnemang som Tele2 har i sitt sortiment. Tre av dessa abonnemang inkluderar obegränsad surf och de övriga två har surfpotter på 5 GB respektive 15 GB per månad.

Fördelar

En stor fördel med Tele2:s mobilabonnemang med mobil är att Tele2 erbjuder väldigt bra priser. En annan fördel är att de har flera populära mobiltelefoner i sitt sortiment.

Nackdelar

En nackdel med Tele2:s mobilabonnemang med mobil är att de inte erbjuder möjligheten att välja begagnade telefoner. En annan nackdel är att deras största abonnemang ligger något högt i pris.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

5. Tre

Tre är en populär operatör som erbjuder mobilabonnemang med mobil där man har möjlighet att få rabatt om man byter in sin gamla mobil. I sitt sortiment har Tre ett brett utbud av mobiler där Apple iPhone och Samsung Galaxy är de modeller som dominerar. Vid sidan av dessa har Tre också mobiler från tillverkare som Doro, Xiaomi och Sony.

När man tecknar ett mobilabonnemang med mobil hos Tre så erbjuder operatören kunden räntefri avbetalning i upp till 36 månader. I sitt sortiment har Tre flera olika mobilabonnemang. Kunderna kan välja mellan allt från ett abonnemang med en liten surfpott á 5 GB per månad till ett abonnemang med obegränsad surf.

Fördelar

En stor fördel med ett mobilabonnemang med mobil från Tre är att man får rabatt om man byter in sin gamla mobil när man tecknar abonnemanget. Ett annat stort plus är att Tre har ett stort utbud av mobiltelefoner att välja mellan.

Nackdelar

En nackdel med Tres mobilabonnemang med mobil är priset. Kostnaden för själva mobilabonnemanget hos Tre är högre än hos andra billigare operatörer.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

6. Telenor

Telenor är en operatör som erbjuder populära mobilabonnemang med mobil. När man tecknar ett sådant abonnemang hos Telenor har man möjligheten att uppgradera mobilen varje år utan extra kostnad. Telenor erbjuder mobiler från flera olika tillverkare så som Apple, Samsung, Doro, Fairphone, Motorola, Sony och Xiaomi.

När man har valt vilken mobil man vill ha hos Telenor är det sedan dags att välja till ett mobilabonnemang. I sitt sortiment har Telenor fem stycken mobilabonnemang där surfpotterna skiljer sig från 5 GB surf per månad hela vägen upp till obegränsad surf, med flera alternativ däremellan.

Fördelar

En stor fördel med mobilabonnemang med mobil från Telenor är att de erbjuder kunden möjligheten att uppgradera sin mobil varje år utan extra kostnad. En annan fördel är att de har många olika abonnemang att välja mellan.

Nackdelar

En nackdel med mobilabonnemang med mobil från Telenor är att deras abonnemang med stora surfpotter eller obegränsad surf ligger högt i pris. En annan nackdel är att man måste teckna de största abonnemangen med 24 månaders bindningstid för att få bästa pris.

Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Att tänka på när du jämför mobilabonnemang med mobiltelefoner

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du jämför mobilabonnemang med mobiltelefoner. Innan vi går in på vilka detaljer som är viktiga att titta närmare på så vill vi först och främst understryka att det är viktigt att jämföra olika operatörers erbjudanden. Titta närmare på vad flera olika operatörer erbjuder och hur dessa erbjudanden skiljer sig åt, så ökar dina chanser att hitta ett mobilabonnemang med mobil som passar dina önskemål och behov.

Här nedan listar vi de två viktigaste sakerna att tänka på när du jämför mobilabonnemang med mobil.

Priset

Först och främst är det alltid viktigt att jämföra de olika operatörernas priser. När man tecknar ett mobilabonnemang med mobil kan det vara svårt att få en bra överblick över just detta. För att kunna jämföra priserna på enklast möjliga sätt behöver man först fundera över vilken mobiltelefon man vill ha och vilket mobilabonnemang man vill ha.

När det gäller vilken mobiltelefon man vill ha så är det bra att vara så specifik som möjligt och välja ut en modell. Detta gör det enklare att jämföra priset hos de olika operatörerna.

Gällande abonnemang så behöver man först och främst fundera på hur stor surfpott man vill ha. Klarar man sig med en liten surfpott? Eller behöver man en stor surfpott eller till och med obegränsad surf?

När man har bestämt vilken surfpott man vill ha samt vilken mobiltelefon man önskar så kan man enkelt se hur mycket denna kombination kostar hos de olika operatörerna.

Vilka mobiler som finns att välja mellan

När man ska teckna ett mobilabonnemang med mobil är det bra att ta reda på vilka mobiler som finns att välja mellan hos de olika operatörerna. De flesta populära mobiler som Samsung Galaxy och Apple iPhone finns oftast i samtliga operatörers utbud men det kan vara bra att säkerställa att just den modell man vill ha också ingår i utbudet.

Vill man istället ha en telefon från exempelvis Duro eller Xiaomi så är det inte lika säkert att alla operatörer har dessa i sortiment. Därför är det viktigt att titta närmare och se vilka telefoner som man faktiskt kan välja mellan.

Sammanfattning

När man jämför mobilabonnemang med mobil är det enklast att få en tydlig överblick genom att först bestämma sig för vilken mobiltelefon man vill ha samt vilken typ av abonnemang man vill ha. När man har funderat ut det kan man enkelt surfa in på de olika operatörernas hemsidor och jämföra hur mycket ett mobilabonnemang med den mobiltelefonen man vill ha kostar.

Det är också viktigt att se över vilka mobiler som finns att välja mellan så att den operatören man väljer har den mobiltelefonen man vill ha i sitt sortiment.

Frågor och svar

Kan jag få en Samsung Galaxy när jag tecknar ett mobilabonnemang med mobil?

Ja, Samsung Galaxy är en väldigt populär typ av telefon och de flesta operatörer som erbjuder mobilabonnemang med mobil har Samsung Galaxy i sitt sortiment.

Kan jag få en iPhone när jag tecknar ett mobilabonnemang med mobil?

Ja, precis som med Samsung Galaxy så är Apple iPhone en väldigt populär telefon. I princip alla operatörer har flera olika modeller av iPhone i sitt sortiment. Dessa kan man i regel välja när man tecknar ett mobilabonnemang med mobil.

Kan jag välja en begagnad mobil när jag tecknar ett mobilabonnemang med mobil?

Ja, det går att göra om du tecknar ett mobilabonnemang med mobil hos Halebop. De erbjuder nämligen kunden möjlighet att välja om man vill ha en ny mobil eller en begagnad mobil.

Finns det mobilabonnemang med mobil som inkluderar obegränsad surf?

Ja, det går att teckna ett mobilabonnemang med mobil och få obegränsad surf hos flera olika operatörer. Bland annat hos Telia, Tele2 och Telenor, för att nämna några.

Operatörer vi jämför